Cestitka_Uskrs

Uvodi se online prijava isplovljavanja i uplovljavanja ribarskih brodova

Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, implementiran je „Hrvatski integrirani pomorski informacijski sustav (CIMIS).

Riječ je o informacijskom sustavu putem kojega se obavlja obvezujući službeni postupak prijave odlaska / dolaska ribarskih brodova iz i u hrvatske morske luke. Primjenom elektroničkih prijava putem sustava CIMIS, u potpunosti je ukinuta prijava na papiru, odnosno uručenje obrazaca prijave službenicima Lučkih kapetanija i Ispostava lučkih kapetanija Uprave sigurnosti plovidbe, pišu Naši školji.

Radi daljnjeg smanjenja administrativnog opterećenja predstavnika ribarskih brodova, Uprava sigurnosti plovidbe i Uprava ribarstva zajedničkim naporima pristupile su elektroničkom uvezivanju sustava CIMIS i aplikacije e-očevidnik kako bi se osigurala jednokratna prijava odlaska / dolaska brodova.
S danom 15. veljače 2017. godine svim predstavnicima ribarskih brodova bit će omogućeno obavljanje službenog postupka prijave odlaska / dolaska broda iz i u hrvatske morske luke putem aplikacije e-očevidnik.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...