Večer crnačke duhovne i gospel glazbe u izvedbi zadarskih umjetnika

Nije rijedak slučaj da klasično obrazovanim glazbenicima tijekom školovanja neki drugi glazbeni stilovi isprepletu put pa odluče muziciranje proširiti i okušati se u raznim oblicima pop, etno ili jazz glazbe. Međutim, nije čest slučaj da se takvi glazbenici jednakom mjerom posvete različitim vrstama glazbe i još su u tome jednako uspješni! Upravo je tako u slučaju dvoje glazbenika rođenih u Zadru.

Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu, profesionalna ih je znatiželja odvela na studij jazza pri Universität für Musik und darstellende Kunst Graz gdje danas rade kao predavači. Supružnici Ljiljana i Oliver Vrbančić, osim u privatnom životu, ljubav su pronašli i u glazbi, i to u žanru crnačke duhovne glazbe. S temeljima klasike i jazza, u crnačkoj duhovnoj glazbi pronašli su prostor na kojem će zajedničkim muziciranjem iskoristiti sav svoj potencijal i dosadašnje široko glazbeno obrazovanje.

Kao Gospel duo nastupaju već niz godina, a prije dvije godine snimili su i CD s tim repertoarom u izdanju CroatiaRecordsa. Svjetski poznati gospel klasici poput Bridge over troubled water, Amazing grace iliGospeltrain zazvučat će uz moćan Ljiljanin mezzosopran i virtuozni Oliverov pijanizam ponešto drugačije, no uvijek vjerno snazi vjere i ljubavi koju ta glazba prenosi.

Koncert će se održati u Kneževoj palači 11. travnja s početkom u 20. sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...