Grad Nin dobitnik međunarodne kulturno turističke nagrade “Plautilla”, Emil Ćurko: “Ovo je rezultat 10-godišnjeg rada i truda”

Grad Nin je dobitnik međunarodne kulturno turističke nagrade „Plautilla“, plakete sa srebrnim znakom za projekt „Nin-muzej otok“ u kategoriji Povijesni grad/lokalitet/ustanova koja se dodjeljuje onim gradovima/lokalitetima/ustanovama koji su se istaknuli značajnim aktivnostima zaštite i obnove kulturno povijesne baštine. Riječ je o kulturno turističkoj nagradi koja se dodjeljuje u okviru 3. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, koji se održava od 21-24.ožujka 2017.godine u hotelu President Solin.

“Ova nagrada rezultat je 10- ogodišnjeg ulaganja grada Nina i rada gradskih službi, koji su glavni akcent stavili upravo na obnovu i zaštitu vrijedne spomeničke baštine. Unatrag samo 10 -15 godina Nin je doista nalikovao na zapuštenu ruralnu sredinu. Medutim obnovom spomenika kulture, koje je pratilo hortikulturno uređenje grada i sveukupan infrastrukturni razvoj, te podizanje svijesti građana o životnoj sinergiji s baštinom koja ih okružuje, Nin je postao atraktivna top destinacija kulturnog turizma. Tek nakon desetljeća ulaganja, truda i rada službi gradske uprave i nakon sveobuhvatne obnove Nina, otvorila se mogućnost za turističko brandiranje i promidžbu, koje na žalost u Ninu u okviru turističke djelatnosti prije nije bilo. Danas sam iznimno ponosan jer se moja vizija razvoja grada, kroz ulaganje i obnovu kulturne baštine pokazala kao doista najznačajnija platforma za sveukupni razvoj grada i podizanje standarda života mojih sugrađana. I ova nagrada koja je jedna je među 30-ak prestižnih priznanja Ninu, rezultat su prepoznavanja iznimno kvalitetnog rada i daljnjeg uzlaznog pravca u kojem ide ovaj drevni povijesni grad.” gradonačelnik, Emil Ćurko.
Međunarodno nagrađeni Projekt “Nin-muzej otok” izradila je Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu Grada Nina, koja je uz nadležnu službu Konzervatorskog odjela Zadar, kroz proteklih 8 godina vodila obnovu spomenika kulture u zaštićenoj povijesnoj jezgri grada Nina.
Nagrada je dodijeljena gradonačelniku Grada Nina Emilu Ćurku na završnoj svečanosti kongresa sinoć u hotelu President Solin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...