Hrvatski Crveni Križ u Biogradu predstavio svoj ekološki projekt

U biogradskoj Gradskoj vijećnici održan je skup na kome se okupilo 20-ak ravnatelja i djelatnika društava Crvenog križa Hrvtaske. Cilj okupljanja bila je realizacija ekološkog projekta koji će se pod nazivom “Crveni križ u plavom okviru” provoditi od 24 do 29. travnja 2017. godine.

U ime Hrvatskog Crvenog križa sve nazočne pozdravila je koordinatorica projekta Tanja Marinković, a u ime domaćina ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Franka Troskot. O samom projektu rečeno je kako mu je temeljni cilj razviti pozitivna navike očuvanja okoliša i postupanja s otpadom. Program će provoditi GD, a HCK će biti koordinator i financijer, naglašeno je ovom prilikom. Za sada su ovim projektom obuhvaćene samo obalne županije, a u planu je i unutrašnjost, odnosno kontinentalni do zemlje jer imamo prekrasne rijeke i jezera istaknuto je uz ostalo. U sklopu programa predviđena je organizacija dana ili tjedana u periodu provedbe akcije, a koja uključuju akcije čišćenja podmorja i priobalja na području zacrtanih županija. Sve to s namjerom da se potakne građane, a posebice djecu i mlade na brigu o zdravlju i sigurnosti kroz odgovorno ponašanje i brigu o okolišu.

Sudjelovanje u provedbi ovog projekta do sada je potvrdilo 18 društava Crvenog križa i to iz Pule, Pazina, Rovinja, Labina, Rijeke, Krka, Raba, Lošinja, Zadra, Biograda na Moru, Splita, Šibenika, Trogira, Omiša, Makarske, te Korčule i Dubrovnika. Uz aktivnosti fizičkog čišćenja podmorja tu je i priprema i provedba ekoloških radionica s ciljem podizanja razine svijesti lokalnog stanovništa i turista o očuvanju i ekološkoj zaštiti priobalja. Na spomenutom skupu u Biogradu formirani su projktni timovi koji će biti nositelji i realizatori spomenutih aktivnosti.

Fotogaleriju provjerite na mrežnim stranicama Grada Biograda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...