Jadranom i dalje pluta marihuana; Iako je more još nije izbacilo na zadarsku obalu, iz PU zadarske apeliraju da se prijavi pronalazak

Stotine kilograma marihuane već danima pluta Jadranom. Oko 300 kilograma pronađeno je u dubrovačkom akvatoriju, paketići teški 100 kilograma “nasukali” su se na murterskoj plaži Slanica i Kornatima, a isto toliko kilograma odbačene droge pronađeno je kod Hvara. Prema posljednjim informacijama, određena količina je doplutala i do Visa.

Iako se nagađa kako se radi o marihuani albanske mafije, točan scenarij se ne može utvrditi, kao ni točna kilaža droge.

Iako bi logično bilo da more i na zadarsku obalu izbaci paketiće, prije nego se uživatelji ove biljke s našeg područja krenu radovati, marihuana, koja se namočila u moru, izgubila je svoja svojstva, te više nije upotrebljiva, a bit će poslana u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Do nas još nije ništa doplutalo, no u stalnoj smo komunikaciji s kolegama iz južnijih županija. Ovim putem apeliramo na građane da, ukoliko do toga dođe, prijave pronalazak iste PU zadarskoj, budući da je posjedovanje marihuane kazneno djelo, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...