Nadbiskup Puljić otvara veliku svjetsku putujuću izložbu “Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka”

Veliku svjetsku putujuću izložbu fotografija “Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka” u srijedu 8. ožujka u crkvi Gospe od Zdravlja u Zadru s početkom u 12,00 sati otvara zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Na svečanosti će sudjelovati i dr. don Lush Gjergji, koji će prije toga na rekolekciji u zadarskom sjemeništu ‘Zmajević’ svećenicima održati izlaganje „Sv. Majka Terezija – živo evanđelje milosrđa“.

Dr. Gjergji je prizrenski svećenik, istaknuti kosovski intelektualac, biograf Majke Terezije i njen bliski prijatelj za života koji je napisao petnaest knjiga o toj svetici.

Autor fotografija je Zvonimir Atletić, fotograf koji je svojim radom pratio Majku Tereziju u njenom poslanju. Ta slikovna biografija iznimne redovnice i dobrotvorke prati život Majke Terezije, njeno djetinjstvo i odrastanje u Makedoniji, osnivanje nove redovničke zajednice, primanje Nobelove nagrade i njeno služenje najsiromašnjima.

Izložbu se može razgledati svaki dan od 8. ožujka do 16. travnja od 8,30 do 19,00 sati. Pozivaju se svi građani, a osobito škole, odnosno nastavnici i učenici, da pogledaju taj slikovni prikaz života misionarke ljubavi i katoličke svetice koja je bila postavljena u mnogim zemljama svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...