Ovo je “kultura” pojedinih vlasnika pasa: Kolovare i Punta Bajlo pune psećeg izmeta

Htjeli ste iskoristiti ovaj prekrasan dan i malo prošetati s djecom ili bez njih? E, pa morat ćete biti na oprezu da se doma ne vratite smrdljivi i prljavih cipela.

Na rekreaciji u vidu preskakanja i zaobilaženja psećeg izmeta valja zahvaliti prije svega pojedinim vlasnicima pasa, kojima je prevelik poduhvat počistiti za svojim kućnim ljubimcem. Ne krše oni samo nepisana pravila kulturnog ponašanja, već i pisanu Odluku o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka, a koja za ovakve bezobrazluke propisuje nemalu novčanu kaznu.

Vlasnik psa je, naime, dužan nositi pribor za čišćenje i uklanjanje izmeta psa (metlica, lopatica i vrećica) kada izvodi svog ljubimca u šetnju, a u suprotnom čeka ga kazna u visini 300 kn. Isto tako, vlasnik psa dužan je očistiti javnu površinu koja je onečišćena izmetom njegovog psa, jer ako to ne učini, komunalni redar ga može kazniti s čak 500 kuna.

Dok se pravila ne počnu primjenjivati kako spada, donosimo vam oku ne tako ugodnu galeriju. tko zna, možda nekome proradi savjest.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...