nimalo lijepa slika

Ovo je “kultura” pojedinih vlasnika pasa: Kolovare i Punta Bajlo pune psećeg izmeta

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Htjeli ste iskoristiti ovaj prekrasan dan i malo prošetati s djecom ili bez njih? E, pa morat ćete biti na oprezu da se doma ne vratite smrdljivi i prljavih cipela.

Na rekreaciji u vidu preskakanja i zaobilaženja psećeg izmeta valja zahvaliti prije svega pojedinim vlasnicima pasa, kojima je prevelik poduhvat počistiti za svojim kućnim ljubimcem. Ne krše oni samo nepisana pravila kulturnog ponašanja, već i pisanu Odluku o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka, a koja za ovakve bezobrazluke propisuje nemalu novčanu kaznu.

Vlasnik psa je, naime, dužan nositi pribor za čišćenje i uklanjanje izmeta psa (metlica, lopatica i vrećica) kada izvodi svog ljubimca u šetnju, a u suprotnom čeka ga kazna u visini 300 kn. Isto tako, vlasnik psa dužan je očistiti javnu površinu koja je onečišćena izmetom njegovog psa, jer ako to ne učini, komunalni redar ga može kazniti s čak 500 kuna.

Dok se pravila ne počnu primjenjivati kako spada, donosimo vam oku ne tako ugodnu galeriju. tko zna, možda nekome proradi savjest.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar