Pomozite Udruzi za Down sindrom i Socijalnoj samoposluzi; Ne propustite humanitarni koncert “Druga strana Rudolfa Dvorskog”

“Druga strana Rudolfa Dvorskog” naziv je koncerta koji će se održati sutra u Arsenalu s početkom u 20 sati. Koncert kojim će zamjenik zadarskog župana, Rudolf Dvorski, obilježiti 25 godina skladateljskog rada u svijetu glazbe, humanitarnog je karaktera, a organiziraju ga Hrvatska udruga leukemije i limfoma, Socijalna samoposluga i Udruga za Down sindrom Zadarske županije.

Kako je danas na konferenciji za medije rekao Igor Blaslov, voditelj Socijalne samoposluge, karte se neće naplaćivati , već će posjetitelji moći ostaviti donacije na ulazu u Arsenal. Nastupit će brojni prijatelji i suradnici Dvorskog iz glazbenoga svijeta, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić Ićo, Alen Vitasović, Zoran Jelenković, Davor Pekota, grupa Viva, klape Iskon i Niko…

Pozivam sve ljude dobre volje da nam se sutra pridruže. Nije važno koliko tko može dati. Ovim putem bih čestitao desetu obljetnicu postojanja Udruzi za Down sindrom, rekao je Blaslov.

Suzana Periša, predsjednica udruge, istaknula je kako je cilj ovog projekta podizanje svijesti o osobama s Down sindromom, te kako je udruzi svaka financijska pomoć dobrodošla.

Naš moto je – iako različiti jednako funkcionalni. Kao udruga se jako trudimo ukinuti predrasude o djeci i osobama s Down sindromom. Prije se na takvu djecu gledalo isključivo kroz sindrom, danas ih ljudi doživljavaju individualno. Svi su oni različiti, neka djeca mogu govoriti, neka ne, neka pišu, neka, ne, neka mogu samostalno živjeti i pohađati redovnu školu, neka ne. To što su drugačiji može biti jedna velika prednost. Kad smo počeli s radom prije deset godina, situacija je izgledala drugačije, trudom i angažmanom smo implementirali djecu u društvo i nastavljamo razvijati njihov potencijal. U to ćete se uvjeriti ako dođete na Višnjik, danas u 17 sati gdje će se održati prigodan program pod nazivom “Zajedno ostavimo trag, rekla je Periša.

Udruga za Down sindrom Zadarske županije broji 36 djece, a najviše ih je u dobi do 10 godina. Iako kaže kako nema znanstveno istraživanje kao dokaz, Periša dodaje kako je broj djece s Down sindromom povećan, te kako još uvijek ima puno djece koja nisu član udruge, koju su roditelji napustili pa su odraslau domu ili koja žive u izoliranim sredinama te ne ulaze u statistiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...