Pozdrav proljeću i Dan narcisa u subotu; Virani promoviraju prevenciju i rano otkrivanje raka dojke

 

Općina Vir i destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ i ove godine tradicionalnom i humanitarnom manifestacijom „Pozdrav proljeću“ i „Dan narcisa“ obilježavaju prve proljetne dane uz promoviranje prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Ova jedinstvena manifestacija i javno zdravstvena kampanja koja će se uz malu proljetnu feštu s Ićom Sikirićem održati na Trgu svetog Jurja u subotu 25. ožujka od 10 sati, u sklopu koje Općina Vir svake godine donira sredstva udruzi Europa Donna Hrvatska i zadarskoj Ligi protiv raka, prigoda je i građanima otoka Vira da svojim velikodušnim donacijama pomognu kupnju aparata za interoperativno zračenje.
Dobrovoljnim prilozima uz dobivanje cvijeta narcisa, simbola ove humanitarne akcije koja se u Hrvatskoj organizira od 1997. godine, pomaže se krajnji cilj – provođenje liječenja onkoloških pacijenata s područja Zadarske županije u Općoj bolnici Zadar. Na više prigodno postavljenih štandova dijelit će se cvijeće narcisa i prikupljati potpisi građana, a kao i uvijek, svoj doprinos manifestaciji dat će kuhari i konobari restorana „Kotarina“ s okrjepom za sve i izborom pića.
U protekle tri godine koliko se na Viru obilježava Svjetski dan borbe protiv raka dojke, prikupljeno je oko 17 tisuća kuna donacija građana i 50 tisuća kuna koliko je Općina Vir donirala udruzi Europa Donna Hrvatska i zadarskoj Ligi protiv raka. Prva akcija „Dan narcisa“ u Hrvatskoj održana je 5. travnja 1997. godine u Zagrebu u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol, a od 22. ožujka 2014. godine i Vir se pridružio sredinama koje obilježavaju „Dan narcisa“.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...