Prije 18 dana nogometni svijet zanijemio je od užasa. Danas, zahvaljujući Šimi, slavi Torresov rođendan

Atletico i nogometna španjolska slave rođendan nogometaša koji je danas napunio 33. godine, ali i dalje izgleda kao što njegov nadimak El Nino kaže, kao dijete, piše Index.hr.

Prije 18 dana nogometni svijet zanijemio je od užasa.

U 85. minuti utakmice koju su tada igrali Deportivo i Atletico, nakon sudara sa suparnikom Alexom Bergantinosom, Fernando Torres beživotno je pao na teren, glavom udario u pod i pao u nesvijest. Igrači obje momčadi nisu mogli ni gledati stravičan prizor Torresa kako beživotno leži na travi i šokirani su se hvatali za glavu.

Igrači su okretali glavu ili se hvatali za nju, ne i Šime Vrsaljko. On i Atleticov kapetan Gabi odmah su dotrčali do suigrača koji je bio u nesvijesti i započeli vaditi jezik iz grla kako se on ne bi ugušio. Torres je refleksno čak i ugrizao Gabija, no on i Vrsaljko uspjeli su Fernandu praktički spasiti život dok nisu dotrčale liječničke ekipe.

“Zaista je nevjerojatno kako su reagirali u tako šokantnom trenutku. Šime je napravio fantastičan posao”, rekao je liječnik Deportiva koji je prvi došao do Atleticova napadača.

Navijači Atletica dobili su novog heroja: “Šime, ti si anđeo, spasio si život našem djetetu.” pisali su mu poruke na društvenim mrežama nakon što je spasio život Torresu.

Iako je proglašen herojem, Šime je, skroman kao i uvijek, uporno odbijao prihvatiti da je napravio nešto posebno.

“Ne želim i ne pripadaju mi nikakve zasluge. Svi igrači su mu pohitali u pomoć, a liječnici su odradili sjajan posao. Ja sam napravio mali dio.”, rekao je Vrsaljko i dodao da mu se Torres poslije zahvalio, ali nije želio otkriti što su jedan drugome rekli.

Torres se brzo oporavio, ali se Vrsaljko nažalost jučer također ozlijedio. Srećom, njegova se ozljeda također ispostavila daleko lakšom nego što je izgledalo.

Da nije bilo Šime, nitko ne bi slavio Torresov rođendan.

Što god Vrsaljko govorio, činjenica je da 18 dana nakon njegovog junačkog čina Atletico slavi rođendan simbola kluba, ali da nije bilo heroja Šime, svi bi tugovali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...