SDP Sukošan: “Zbog nesposobnosti HDZ-ove općinske vlasti i načelnika, jedna smo od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja nije povukla ni lipe iz EU fondova”

Općinski odbor SDP Sukošan priopćenjem se obrušio na općinsku HDZ-ovu vlast i načelnika:

“Iako Općina Sukošan žudi za realizacijama projekata; od novog Dječjeg vrtića u Sukošanu i Gorici, do ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Debeljaku, do realizacije projekta šetnice uz šest kilometara obale, pa do realizacije projekta ” Tržnica-Ribarnica”, uređenja Trga Gornjih Vrata i Ruševca, uređenja prometnog čvorišta ulaza u Sukošan , pa do projekata u turizmu i poljoprivredi strateškim gospodarskim granama, Načelnik Općine Sukošan i HDZ-ova vlast se bavi samo davanjam demantija na razna priopćenja nezadovoljnih mještana uz salvu uvreda na sebi svojstven način umjesto argumentiranih odgovora i pokazivanjem realiziranih projekata. A za sve ostalo i svu nesposobnost koju pokazuju – očiti je primjer izvlačenje sredstava iz EU fondova- kriv je netko drugi pa čak po mogućnosti i nekadašnja SDP-ova vlada!Umjesto da priznaju svoje neznanje i nesposobnost! Ponavljamo, Općina Sukošan je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u RH koja za svoje projekte do sada nije povukla ni lipe iz EU-fondova!

Na 29. sjednici OV Općine Sukošan održane u četvrtak 2.3. 2017. općinska HDZ-ova vlast je demonstrirala svu svoju bahatost, bezobrazluk i nebrigu za interese Općine Sukošan! Naprasna promjena ” Statuta Komunalnog društva” na prošloj sjednici OV, a da bi se zaobišla redovna i dosadašnja procedura izbora “člana uprave društva” odnosno direktora/ce Komunalnog poduzeća kroz javni natječaj, rezultiralo je izborom ” člana/ce uprave društva” odnosno direktora/ce Komunalnog poduzeća “Zlatna luka” u Općinskom vijeću!
Usprkos, argumentiranom negodovanju zbog nepoštivanja dosadašnjih procedura, SDP-ovi vijećnici nisu mogli spriječiti HDZ-ovu većinu uz suport načelnika da se izabere ” član/ica uprave Komunalnog poduzeća”

– Bez javnog natječaja ( na kojem se u prosincu 2016. odnosno prije tri mjeseca izabrao dosadašnji direktor koji je podnio ostavku još 6.2. 2017., a promijena statuta je koje li slučajnosti donijeta pet dana prije, odnosno 1.2.2017.), bez plana i programa rada komunalnog poduzeća ( po riječima predsjednika ov ” nije se imalo vremena” ..) , bez dostavljenog CV-a! Vrhunac HDZ-ove bahatosti, bezobrazluka, političke nekorektnosti i to dva mjeseca prije lokalnih izbora!

Na vijećničko pitanje predsjednika OO SDP Sukošan Marina Kerana o realizaciji pompozno najavljivanih projekata u Općini Sukošan najavljenih pri donošenju proračuna, prosinac 2015.godine- Dječji vrtić Sukošan, Dječji vrtić Gorica, ulaganje u komunalnu infrastrkturu Debeljak , kao i na prethodno postavljeno viječnićko pitanje SDP-ovog vijećnika Miroslava Raspovića o prijedlogu projekta “Tržnica- Ribarnica” predloženog na Sjednici OV , srpajn 2013.

HDZ-ov načelnik općine Sukošan je izričito niječno odgovorio na ponovljeno vječnićko pitanje predsjednika Oo SDP Sukošan Marina Kerana- ti projekti nisu realizirani ( što je ušlo i u Zapisnik 29. sjednice OV). Kao što nije još ni usvojena Strategija razvoja turizma u Općini Sukošan i realizacije iste te smjernica sa Tematske sjednice OV o razvoju turizma Općine Sukošan održane još krajem 2015. O ostalim potrebitim projektima za razvoj Općine Sukošan više nije bilo potrebe nakon takvog odgovora pitati ni predlagati…”

Predsjednik Općinskog odbora SDP Sukošan:

Marin  Keran v.r.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...