Spaljivanjem Marka završio ovogodišnji Paški zimski karneval

Žalobnom povorkom, čitanjem oporuke i spaljivanjem Marka, krivca za sve nevolje na gradskom mostu završio je ovogodišnji Paški zimski karneval koji je trajao od 14. siječnja do 1.ožujka.

U utorak je bilo veselo na paškoj Pijaci gdje su nastupile zvijezde Pagovizije, dijelila se fritaja, a odigrana je i tradicionalna tumbula u kojoj su nagrade bile paški janjac i paški sir. Po tradiciji zadnje kolo je najveće, pa je tako bilo i ove godine. Uz članove Gradske glazbe Pag, mnogobrojni Pažani, mladi i stari uhvatili su se u svoje kolo i krenuli ulicom i povratkom na trg. Podjeljen je i satirični list Baš nas briga, a nakon toga su zapaljene baklje te se krenulo u II Magazin soli na zadnju maškaranu zabavu.
Organizatori ovogodišnjeg Paškog zimskog karnevala Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag zahvaljuju svima koji su nastupali i sudjelovali te time dali svoj doprinos, svim maškarama i maškaranim grupama koje su se potrudile napraviti zaista originalne i lijepe maškare i time karneval učinile bogatijim i veselijim. Posebnu zahvalu zaslužuju tvrtke i obrtnici koji su donirali nagrade za maškare: Plodine d.d., mali Konzum d.d., Market Lorenco, Paška sirana, pekarnice Vodice i Pag, restoran Na Katine, konoba Bile, Vina otoka Paga, caffe barovi Mali caffe, Caffeteria Pag, Noa – Valentino iTrapula.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...