Treći frankofonski tjedan u punom jeku; Likovna radionica i pripremanje jela francuske kuhinje

Nakon tridesetak događanja u prethodna dva tjedna, frankofonski programi u Zadru nastavljeni su i ovoga tjedna. U Osnovnoj školi Petra Preradovića  počela je likovna  radionica na temu „Reci mi deset riječi na webu”. Učenike animira njihova učiteljica francuskoga Sanja Strika. Izložba radova u školskom atriju očekuje se u petak, 24. ožujka i potrajat će do kraja mjeseca.

Ove godine frankofonski tjedan u Privatnoj osnovnoj školi NOVA izuzetno je bogat. Školski učenički  meni cijeli tjedan  u znaku je francuske kuhinje. Uz suradnju učenika glavna kuharica je gđa Irena Degli Esposti. Likovna radionica  „Reci mi 10 riječi na webu” odrađena je u ponedjeljak, 20. ožujka. Učenike 7. i 8.razreda je animirala njihova učiteljica Daniela Predovan. U utorak, 21. ožujka učenicima 8. razreda njihove učiteljice Daniela Predovan i Zoe Žilović predstavile su zanimljivosti o galicizmima u francuskom jeziku. Kostimirani prikaz scena iz još nezavršenog učeničkog filma  „Francuska revolucija” u srijedu, 22. ožujka izvode učenici 7. razreda pod vodstvom profesorica  Sande Žuvela i Daniele Predovan. Istoga dana učenici 2. i 3. razreda uživat će u francuskom animiranom filmu Dan žâba. U četvrtak je na redu likovna radionica Perike iz razdoblja Rokoko pod voditeljstvom prof. Tomislava Bišćana.

U Dječjem vrtiću Radost Zadar, u područnim objektima Višnjik i Grigor vitez, studentica francuskoga jezika Višnja Višnjić i Matea Kuač, pod mentorstvom Sonje Jakšić i Ree Luić, održale su  promidžbene radionice francuskoga jezika za predškolce.Posljednja, treća po redu, na redu u srijedu, 22. ožujka.

U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u četvrtak, 23. ožujka na redu je druga radionica na temu „Reci mi 10 riječi na webu” i francuski animirani film Dan žâba. Učenike animiraju učiteljica francuskoga Daniela Pijaca  i učiteljica likovne kulture.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...