Udruga Carpe Vita poziva djecu i roditelje na još jedno druženje i igre na otvorenom

U subotu 4.ožujka 2017. ponovno se igramo u dječjem parkiću, na Putu Petrića od 10.00 do 11,30, poručuju iz Udruge Carpe Vita.

Igre na otvorenom višestruko pozitivno djeluju na dječji razvoj. Jedna od najvažnijih aspekata igre s vršnjacima je socijalizacija. Kroz igru djeca uče o sebi, ali i o drugima. Uspostavljajući socijalne kontakte razmjenjuju svoje misli, ideje, želje i potrebe s drugima. Primjećuju međusobne različitosti, ali također usvajaju iskustvo timskog rada, odnosno suradništva koje je često neophodno kako bi se ostvario neki cilj. Igrajući se, djeca nerijetko dolaze u konflikte s drugima. Na taj način uče o granicama između sebe i okoline, te doživljavaju sebe različitima od drugih. U tom dijelu važno je naučiti tolerirati različitost. Kroz igru dijete uči kako uspostaviti zdrave socijalne kontakte, uči se na ispravan način kako izbjeći konflikte u kontaktima sa drugom djecom a ukoliko do njih dođe , da bude spremno i da zna konflikt riješiti na miran način. Igra je za djecu najprirodniji i najlakši način učenja, zbog toga što je ono u igri motivirano i emotivno angažirano. Igrajući se, dijete spontano aktivira svoju kogniciju, razvija maštu i kreativnost, oslobađa svoje emocije, razvija socijalne odnose, kreće se i djeluje, što je višestruko korisno u svakom segmentu dječjeg fizičkog, mentalnog i psihičkog zdravlja.

Volonteri Udruge Carpe Vita igrat će se s vama, započelo je vaše sretno djetinjstvo!


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...