Zadarski profesor Poljaković o pobačaju: “Ako je muškarac počinio zločin silovanja, žena nema pravo ubiti to dijete!”

Sveučilišni profesor iz Zadra Ivan Poljaković obrušio se na odluku Ustavnog suda koji je u četvrtak odbacio zahtjev za zabranom pobačaja te naložio Hrvatskom saboru da u roku od dvije godine donese novi zakon koji će regulirati to pitanje.

Danas je tužan dan za Hrvatsku i za sve Hrvate jer je Ustavni sud donio odluku koju obrazlažu činjenicom da je još Zakon o pobačaju donesen 1978. godine u skladu s Ustavom današnje RH, iako je taj Zakon donesen u vrijeme komunističkog režima bivše države. Naši oponenti govore kako svi mi, protivnici pobačaja želimo društvo vratiti u neka mračna vremena. No, to nije tako, upravo je suprotno, kazao je Poljaković.

“Nikada nisam čuo da je s oltara rečeno išta protiv kontracepcije”

Poljaković je, kako prenosi Zadarski list, na predavanju u zadru pod nazivom “Pobačaj – znak dekadentnog društva”, a povodom početka protupobačajne korizmene kampanje “40 dana za život” ustvrdio kako su puno prije Krista, nećudoredni Židovi imali veliki broj pobačaja te su čak žrtvovali svoju rođenu djecu.

Kazao je kako u Nizozemskoj i nekim drugim europskim zemljama i danas postoji legalizirano ubojstvo djeteta do 12 godina zbog, kako je rekao, bolesti ili “ako vam se ne sviđa”.

I Hitler je u vrijeme Drugog svjetskog rata ubio 1,5 milijuna djece i onda nam kažu da naše društvo želimo vratiti u mračno doba. Tu su i marksisti , koji izvrću stvarnost i povijesne činjenice, a neki od njih i danas predaju na fakultetima. Pobačaj je ubojstvo, a sve zlo počinje nakon seksualne revolucije kada na scenu stupa – kontracepcija. No, iako sam vjernik i cijeloga sam života u Crkvi, kao instituciju je moram kritizirati, jer u mojih 60 godina života nikada nisam čuo niti jednog svećenika da je s oltara rekao bilo što protiv kontracepcije. I iako vjera nema veze s ovim jer je jednostavno i znanstveno dokazano da život počinje začećem, u ovom je slučaju Crkva zakazala i moram je kritizirati, kazao je Poljaković.

“Kada sam se ja rodio, nije bilo kontracepcije”

Poljaković se osvrnuo i na pouzdanost kondoma rekavši da je znanstveo dokazano da su sigurni 75 posto. Usporedio je to sa skakanjem padobranom pitajući se tko bi normalan skočio padobranom, ako bi znao da je vjerojatnost da će sigurno doskočiti 75 posto.

Da ne govorimo dalje o različitim problemima kontracepcije. Dakle, ako su primjerice, mladi ljudi zajedno samo zbog užitka onda imate abortus. Ne možete biti protiv abortusa, a za – kontracepciju. U vrijeme kada sam se ja rodio nije bilo razvoda, nije bilo abortusa. Zašto? Zato jer nije bilo kontracepcije. Širenje abortusa i sve veći broj pobačaja je znak dekadentnog društva, moralno osakaćenog, kazao je Poljaković

Ponudio je i rješenje jedne od najtežih moralnih dvojbi.

Ako je muškarac počinio zločin silovanja, žena nema pravo počiniti još jedan zločin. Zbog zločina jedne osobe, vi nemate pravo ubiti drugu osobu. Nemate pravo to dijete ubiti! Ako ga baš ne možete zavoljeti, možete ga dati na posvajanje, rekao je Poljaković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...