projekt Škola PUNa mogućnosti 3

“Igranjem uloga do senzibilizacije”; Učenici osnovnih škola na radionicama uče kako prihvatiti osobe s teškoćama u razvoju

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U okviru projekta Škola PUNa mogućnosti 3 započelo je provođenje edukativnih radionica za učenike viših razreda osnovnih škola s ciljem senziblilizacije o osobama s teškoćama u razvoju. Radionice su integracijskog karaktera i poučit će učenike kako razviti suosjećanje i prihvaćanje različitosti.

Kroz radionice će se nastojati osvijestiti značaj i snaga vršnjačkog pomaganja kao važnog sredstva socijalizacije te važnost peuzimanja odgovornosti za vlastito ponašanje. Uz pomoć kreativnih tehnika radit će se na pretvaranju predrasuda o djeci s teškoćama u afirmacije. Do kraja nastavne godine održat će se ukupno 18 radionica u devet partnerskih škola pod vodstvom stručnjaka iz područja edukacijske rehabilitacije i pedagodije: Jelena Babić, prof. rehabilitator i gestalt psihoterapeut, Valentina Cindori, def. soc. pedagog i Vedran Suša, mag. edu. rehabilitator.
U sklopu projekta izrađena je i edukativna slikovnica namijenjena učenicima nižih razreda s ciljem senzibilizacije o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama. Slikovnica se sastoji od ilustracija koje na prikladan način djeci pojašnjavaju kako se ponašati prema učenicima i osobama s teškoćama te bojanke s boljicama koja im ostavlja mogućnost za učenje o različitosti i toleranciji kroz kreativno izražavanje. Autorica slikovnice je Iris Mihatov Miočić, umjetnica zadarskih korijena koja se dugi niz godina bavi ilustriranjem dječjih udžbenika i priča za djecu. Slikovnicu u elektronskom obliku možete pronaći na web stranici projekta pun.hr.
Projekt Škola PUNa mogućnosti 3 financira se iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 1.775.785,06 kuna dok je ukupna vrijednost projekta 2.089.158,90 kuna.

Grad Zadar kao nositelj provodi projekt u partnerstvu s devet gradskih osnovnih škola s ciljem osiguravanja kontinuirane podrške učenicima s teškoćama u redovnom obrazovnom sustavu. U okviru projekta osigurano je 45 pomoćnika u nastavi za 46 učenika s teškoćama u razvoju. Grad Zadar iz svojeg proračuna financira još 19 pomoćnika što ukupno čini 64 pomoćnika koji su zaposleni u gradskim školama u 2016./2017. šk. godini. Provedba projekta trajat će do 31. srpnja 2017. godine.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar