Kraš odgovorio NTL-u i Ultra grosu: “Građanima smo rekli da kupuju u Konzumu, ali nismo im zabranili kupnju kod vas”

Prokuristica Kraša Marica Vidaković izjavila je danas kako nije uputila poziv za prestanak kupovine u bilo kojem trgovačkom lancu već je njena poruka bila da potrošači s punim povjerenjem mogu nastaviti sa svojim navikama kupovanja, uključujući i Konzumova prodajna mjesta, budući da su dobavljači nastavili isporučivati robu.

Trgovački lanci NTL i Ultra gros reagirali su u srijedu na nedavni poziv Kraševe prokuristice Marice Vidaković zaposlenicima tvrtki dobavljača Agrokora da kupuju u Konzumu, pitajući je trebaju li i oni prestati plaćati kupljenu robu pa da pozove kupce i u njihove trgovine te kako u tim okolnostima nastaviti suradnju.

“Ni u jednom trenutku nisam uputila poziv za prestanak kupovine u bilo kojem trgovačkom lancu. Interpretacija koja se spominje u danas upućenom otvorenom pismo posljedica je izvlačenja riječi iz cjelokupnog konteksta. Izjava o kupovanju u Konzumu dana je u sklopu konferencije za medije na kojoj se govorilo o dobro poznatim problemima koncerna Agrokor te nastojanjima svih, uključujući i Vladu, da se aktualna situacija normalizira”, ističe Vidaković u odgovoru na otvoreno pismo trgovačkih lanaca.

“Moja je poruka, iza koje čvrsto stojim, da potrošači u ovom trenutku s punim povjerenjem mogu nastaviti sa svojim navikama kupovanja, uključujući i Konzumova prodajna mjesta, budući da su dobavljači nastavili s isporukom robe”, kaže Vidaković.

Napominje kako Kraš, kao vodeći hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda, svoje poslovanje temelji na kvalitetnim odnosima sa svim dionicima, uključujući i trgovačke lance kao poslovne partnere, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima.

“Kraš se angažirao i odlučio dati svoj doprinos rješavanju aktualne situacije. Vjerujemo da će to učiniti i ostali dionici, svatko sa svog aspekta, kako bismo stvorili okruženje potrebno za daljnji razvoj hrvatskog gospodarstva”, kaže se u izjavi Marice Vidaković.

Ona je u ponedjeljak je nakon sastanka velikih dobavljača Agrokora s premijerom Andrejom Plenkovićem, potvrdila kako su se dobavljači dogovorili da se najprije podmiruju potraživanja onih dobavljača kojima je blokiran račun te izjavila: “Danas smo se dogovorili da ćemo pustiti protok roba, da ćemo napuniti dućane i da ćemo pozvati isto tako sve zaposlenike da kupuju u Konzumu kako bismo što više omogućili sustavu da generira novi novac i da počne servisirati svoje dospjele obveze”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...