DOSTUPNI NA BANKOMATU I WEB SHOPOVIMA

Ne možete kupiti bon za mobitel? Krivac za to nisu dućani i kiosci, već Todorićev Tisak!?

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Korisnici mobilnih usluga baziranih na unaprijed plaćenoj usluzi (pre-paid) ovih su se dana našli u panici zbog nemogućnosti nadoplate računa, i to za sve pre-paid usluge na tržištu (Vipme, tomato, Simpa, BonBon).

Ne, nije problem s tehničke strane niti je problem do davatelja usluga, konkretnije – mobilnih operatora, već je problem u sustavu Trilix kojim upravlja Todorićev Tisak, a koji je zadužen za elektronsku distribuciju i prodaju bonova.

Dakle, kako Todorićev Agrokor upravlja i distribucijom bonova na svim privatnim mjestima, od trgovina, dućana pa i do Tiskovih kioska, zbog zaštite vlastitih interesa operatori su se odlučili onemogućiti prodaju bonova ovim kanalima.

Istina, bonovi za mobitele i dalje su dostupni putem banaka – na bankomatima ili online, te putem internetskih trgovina pojedinih operatora, ali i putem sustava Hrvatske pošte.

– Ispričavamo se ukoliko bonove ne možeš pronaći na uobičajenom prodajnom mjestu gdje očekujemo da će ponovo biti dostupni tijekom ovog tjedna, stoji na stranicama Hrvatskog telekoma.

Nešto je slično i Vipnet komunicirao svojim korisnicima putem Facebooka, pa se čeka razrješavanje cijele Agrokorove situacije, koja je, evidentno, utjecala na sve u zemlji, barem kada je riječ o mobilnim korisnicima bonova.

Zanimljivo je kako će i iz ove situacije, unatoč nepraktičnosti, korisnici profitirati jer je većina operatora problemu doskočila s dodatnim megabajtima i minutama za bonove kupljene putem njihovih internetskih trgovina.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar