Održana tradicionalna svečanost s glazbeno-scenskim programom: još jedna prezentacija neiscrpne kreativnosti učenika Prirodoslovno-grafičke škole

U četvrtak, 27. travnja 2017. u dvorani Kazališta lutaka održala se tradicionalna svečanost s glazbeno-scenskim programom. Bila je to još jedna prezentacija neiscrpne kreativnosti učenika Prirodoslovno-grafičke škole i njihovih gostiju.

U glazbenom dijelu nastupili su vrsni mladi instrumentalisti. Prvenstveno je riječ o Adrianu Valčiću, učeniku 2. razreda, koji imponira svojim pijanističkim umijećem, a s njim je duet činila senzibilna violinistica Tena Milinčić, učenica 3. razreda Gimnazije Vladimir Nazor, koja je brojnim nastupima na svečanostima Prirodoslovno-grafičke škole postala stalni član kreativne školske obitelji. Njima se u jednoj izvedbi efektno priključila Ivana Soldo, učenica 2. razreda, svirajući obou, instrument koji nije česta „poslastica“ na glazbeno-scenskim svečanostima.

Stanoviti vrhunac večeri bio je nastup studentske a cappella skupine Crescendo. Mladi zanesenjaci, iznimne pjevačice i pjevači, koji su već poznati u glazbenim krugovima, čiji su nebrojeni nastupi premostili i svjetske meridijane, oduševili su publiku odabranim pjesmama.

Valja konačno naglasiti i nastup Dramske skupine Grafičke škole. Iva Prgić, Laura Tršić, Ivana Soldo, Stipe Zubčić te Adrian Valčić odigrali su zabavnu farsicu pod naslovom Strip humoreska iz dalmatinske zagore, autora i redatelja igre, Ivice Antića. Oni su izuzetno mlada grupa, mahom prvaši, ali su svojom izvedbom pokazali osobitu nadarenost, najavivši još puno zanimljivih i zabavnih predstava. Ono što je posebno dojmljivo, i naročito ohrabrujuće, jest činjenica da su neki od njih izuzetno svestrani – pjevaju, sviraju i glume!

Multimedijska rješenja za predstavu realizirali su učenici medijske struke pod vodstvom profesorice Anamarije Ivković.

Na kraju cjelokupnog programa, sve okupljene izvođače – od razigranih „prvašića“ do raspjevanih studenata – gledalište je nagradilo gromoglasnim pljeskom.

Ovom predstavom ujedno i završavaju 16. Eko dani u organizaciji Prirodoslovno-grafičke škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...