Zadarski plesni ansambl izvodi performans na Forumu i Poljani

Zadarski plesni ansambl će kao uvod u Svjetski dan plesa u petak, 28. travnja u 19 sati izvesti Prostorni performans na glazbu Erica Serre na prekrasnoj lokaciji – u živoj scenografiji Zadra na trgu Forum i Poljani pape Ivana Pavla II.

Autori koncepta i koreografije su Natali Perić i Sanja Petrovski uz sudjelovanje svih sudionika događanja. Prostor je polazište i smisao ovog performansa, a povezuje se plesom, pokretom i idejom.

Zadarski plesni ansambl, najstariji ansambl suvremenog plesnog izraza u Dalmaciji, koristi urbane lokacije za svoja site specific izvedbena umjetnička događanja, a odabrani prostor zbog svoje širine i konfiguracije tla, idealan je upravo za plesna događanja kako za izvođače tako i za publiku u Zadru, gradu s velikom plesnom tradicijom.

Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je da se na taj dan podsjeti javnost na ovaj umjetnički oblik izražavanja te uživa u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. Tradicionalne poruke koje se čitaju tom prigodom, biti će pročitane u subotu, 29. travnja u 11 sati na Forumu kada će nastupiti zadarske plesne grupe, ansambli i škole: Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Baletna udruga Pirueta, Kazališna udruga Antis, Plesna udruga U pokretu, Studio 1 i Zadarski plesni ansambl.

Ove godine poruka stiže od nedavno preminule američke legende plesne scene Trishe Brown, a hrvatsku poruku je poslao dubrovčanim Miljenko Vikić. Poruke će čitati profesionalni plesni umjetnici porijeklom iz Zadra: Josipa Štulić i Marin Lemić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...