Cestitka_Uskrs

Čeka nas jako jugo, red kiše pa red sunca – taman na vrijeme da staza utrke “Wings for life” bude suha

Ovaj jesenski petak i najave kiše za vikend mogli bi obeshrabriti sve koji kuju planove za boravak na otvorenom tijekom nadolazećeg vikenda. No, neće biti baš tako loše. Utješno je svakako to da će subota još biti većinom suha, ali i to da će glavnina kiše pasti tijekom noći, donose Vijesti.hr.

SUBOTA

Subota će započeti sunčanim i suhim vremenom. Jutro će biti malo svježije od današnjega, no brzo će zagrijati pa će danju svuda biti oko ili preko 20 °C. Sinjska će se Alka trčati po suhoj vukovarskoj pržini pod vedrim nebom. Vjetar će se u unutrašnjosti osjećati samo rijetko, na istoku prijepodne zapadni, a na zapadu poslijepodne jugozapadni. Na moru će jačati jugo, već sredinom dana na otvorenom moru bit će umjereno, a prema večeri će već biti toliko jako da bi moglo ometati plovidbu katamarana prema otocima srednje i južne Dalmacije. Na Jadranu, u gorju i zapadnoj unutrašnjosti poslijepodne postupno naoblačenje, a navečer će u Istri i sjevernom primorju početi kiša.

NEDJELJA

Glavnina kiše past će u većini krajeva tijekom noći i nedjeljnoga jutra. Na moru su moguće i izraženije nevere, i to uglavnom rano ujutro u srednjoj i južnoj Dalmaciji i na dubrovačkom području. Već prijepodne kiša će polako prestati, a od sredine dana će se i naoblaka dijelom raskinuti. Taman na vrijeme da staza utrke „Wings for life“ opet bude suha. Trkačima će ipak posao otežavati vjetar. Zapuhat će prolazno umjerena bura, koja će nakon kratkoga vremena okrenuti na umjerenu i umjereno jaku tramontanu. Temperatura u Istri i Primorju od 12 do 16, a na srednjem i južnom Jadranu od 15 do 19 °C.

U unutrašnjosti količine kiše mogu ponovno biti dovoljne da dobro operu automobile i ozbiljno natope zemlju, i to prije svega u Lici i Slavoniji gdje se očekuje lokalno i više od 30 litara oborine po četvornom metru. Kiša će prijepodne padati kontinuirano, a poslijepodne će polako slabjeti i prestajati, prvo u gorju, a do večeri i u nizinskom dijelu zemlje. Zadržat će se oblačno i svježe, tijekom dana između 14 i 18 °C.

NOVI TJEDAN

Nova kiša stiže uz osjetnije osvježenje na prijelazu s ponedjeljka na utorak, a nakon toga izgledno je do kraja tjedna suho i postupno sve toplije vrijeme. Idući vikend napokon će se mjeriti temperature primjerene kasnom proljeću.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...