Dva dana do velikog revanša Miočićev otac riješio dilemu: “Stipe je Hrvat!”

Stipe Miočić u noći sa subote na nedjelju drugi put u karijeri branit će pojas prvaka teške kategorije. U Dallasu na UFC-u 211 borit će se protiv Juniora dos Santosa, posljednjeg koji je porazio hrvatsko-američkog borca.

“Stipe nije američki Hrvat, on je Hrvat”, ispravio bi nas Miočićev otac Bojan koji je pred veliki okršaj progovorio za hrvatske medije i potvrdio da njegov sin ne zaboravlja svoje korijene.

UFC-ov prvak često ističe svoje hrvatsko porijeklo, a kod svakog njegova ulaska u oktogon jasno se vidi tetovirana šahovnica. U Hrvatsku je dolazio nekoliko puta, odradio je u Zagrebu i dio priprema s Cro Copom na putu prema pojasu koji je prije godinu dana oteo Fabriciju Werdumu usred Brazila pred 40.000 ljudi. Bio je u Hrvatskoj i prije pola godine kako bi se odužio brojnim navijačima na velikoj podršci svih ovih godina, piše Index.hr.

Stipe ima sjajnu priliku učvrstiti svoju poziciju na vrhu i osvetiti se Dos Santosu za poraz odlukom sudaca iz 2014. godine. Brazilac je posljednju borbu odradio u Zagrebu u travnju prošle godine, kada je porazio Bena Rothwella u punoj Areni koja ga je dočekala i ispratila ovacijama. I “Cigano” u Hrvatskoj ima puno navijača, a mnogi vjeruju da može iznenaditi Miočića i vratiti se na tron.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...