Hoće li broj 13 biti sretan za Jacquesa Houdeka? Hrvatska će glasove dobiti sa svih strana, skočio i na kladionicama

“My Friend” je nakon polufinalne izvedbe uživo, naglo skočila na kladionicama. S početnih se pozicija oko 30. mjesta u konačnom poretku proteklih dana pozicionirala na 27. mjestu da bi jučer naglo završila čak na osmom

– Hvala svima, ovo smo napravili za Hrvatsku. Nadam se da vas nismo razočarali. Dali smo sve od sebe… Sad u Božje ruke – presretno je, pogledavši uvis, izjavio Jacques Houdek nakon ulaska u finale večerašnjeg Eurosonga u kojemu će se, pjevajući “My friend”, pokušati izboriti za mjesto u samom eurovizijskom vrhu.

A takav plasman uistinu ima pravo očekivati nakon sjajne interpretacije u drugom polufinalu 62. Eurosonga u kojemu se u završnicu plasirao kao jedini predstavnik iz jedne od zemalja bivše Jugoslavije.

Srbija, Crna Gora i Slovenija nisu se domogle eurovizijskog finiša, a Jacquesova je pjesma, nakon polufinalne izvedbe uživo, naglo skočila na kladionicama.

S početnih se pozicija oko 30. mjesta u konačnom poretku proteklih dana pozicionirala na 27. mjestu da bi jučer naglo završila čak na osmom što dovoljno govori kakav je dojam na gledatelje Eurosonga ostavio hrvatski Mr. Voice.

– Ovo s ničim nije usporedivo. Usta su mi se toliko osušila da… – prstom je nakon nastupa Jacques na licu namjestio facijalni grč u šali opisujući zahtjevnost dramatične izvedbe, koja je oduševila eurovizijsku publiku.

Pjevajući u opernoj i pop maniri u duetu sa samim sobom iznenadio je mnoge, ponajprije one, koji su sumnjali u mogućnost njegova suverenog vokalnog nastupa na sceni u Kijevu.

– Jako je skočio na kladionicama, mislim da će tek u finalu pokazati najbolje – prezadovoljno nam se javio HRT-ov komentator Duško Ćurlić, jureći na pripreme za večerašnji prijenos iz glavnoga grada Ukrajine u kojega su Jacquesa došle bodriti supruga Brigita i najbolja prijateljica Marina Đurović Ćelić.

Nakon druge izlučne večeri, kaže Duško, nije bilo previše vremena za slavlje – Jacques i prateći vokali u sastavu Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, te violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon, kratko su se proveselili s ostalim članovima malobrojne hrvatske delegacije i odmah otišli na počinak, jer ih je već jučer ujutro čekala prva proba finala tijekom koje je valjalo dotjerati finese pred večerašnji nastup.

Jacques je tek putem videa na svojemu Facebook profilu poslao poljupce djeci, Sofiji i Davidu, a među prvima mu je na odličnom nastupu s kratkim “bravo” čestitala kolegica Meri Cetinić. “Bravo debeli, najljepši moj prijatelju”, čestitala mu je na Twitteru i Marija Šerifović, bivša eurovizijska pobjednica, hrabreći ga i na svom Instagram profilu: “Moj glas ide iznimno talentiranom Jacquesu Houdeku. ‘Muzički prijatelju’ želim ti svu sreću ovog svijeta. Pjevaj hrabro, bezobrazno i iz mu..”.

– Sjajno, najprije sam impresioniran Jacquesovom izvedbom, a i stručnim žirijima koji su glasali iz svih ovih zemalja. Posebno hvala publici iz cijele Europe, koja je prepoznala vrijednost Jacquesa i naše pjesme. Idemo do pobjede – poneseno je komentirao Željko Mesar, šef hrvatske delegacije na Eurosongu, koji je na Pjesmi Eurovizije lani pratio Ninu Kraljić, Jacquesovu uzdanicu u “The Voice-u”, zahvaljujući čijim je zaslugama Hrvatska i lani zauzela mjesto u završnici.

Ništa manje euforični nisu bili i gledatelji Eurosonga, koji su komentarima zatrpali Houdekov Facebook profil i You Tube video s njegov nastupom u drugoj izlučnoj večeri u Kijevu.

Poruke podrške stizale su mu odasvud – mahom iz Rusije, Srbije, BiH, Italije, ali i Armenije, Poljske, Njemačke, Engleske, Makedonije, Engleske, Mađarske…, s riječima oduševljenja na račun njegova glasa i nadom u pobjedu.

“Srbija glasala i opet će”, “Srećno komšije! Nestvaran glas”, “Sretno susjedi u finalu! Zasluženo! Bosanci u dijaspori će opet glasati za vas i u subotu kao što smo i večeras! Do pobjede! Idemo u Zagreb 2018!”, “Hvala za ovu večer, fešta u Njemačku, mi slavimo”, “Čestitam od srca celoj Hrvatskoj! Razbio bih televizor da niste prošli:) Go Croatia, Go Jacques!!! Srećno u finalu!”, “Love from Armenia”, “Bravo, svaka čast!!! Hrvatska je u finalu drugu godinu zaredom. Team Jacques učinili ste nas ponosnima i volim vas puno i naravno navijamo iz sveg srca u subotu u finalu. Varaždin je uz vas”… tek su rijetki među stotinama pohvalnih komentara upućenih Jacquesu i njegovoj ekipi.

“Talijanski voditelji te obožavaju! Frajer te nahvalio i njegov si favorit, a voditeljica uopće nije htjela najavljivati prije nastupa, samo je rekla:”Ljudi, ovo morate samo vidjeti i čuti, nevjerojatan je”! I baš su bili oduševljeni kad smo prošli u finale! I super im je što je operni dio na talijanskom, oni su baš ponosni i osjetljivi na svoj jezik! Glasamo u subotu iz Italy”, dojavila je pjevaču jedna obožavateljica, dok su mu mnogi prognozirali sigurnu pobjedu.

“Hrvatska je pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga, svaka čast Jacques, svaka čast Hrvatska, nemam riječi. Croatia is winner of the Eurovision 2017., tek je jedna od slično intoniranih poruka, koja je isprovocirala i zanimljivu reakciju: “Ne zezaj, pjesma je odlična i ako pobijedi tko će platiti u Hrvatskoj Eurosong za 2018. godinu. I ovako smo bankrot. Skoro s gaćama na štapu!”

Jacquesu će se do pobjede valjati probiti kroz gustu šumu favorita ovogodišnjega Eurosonga, ponajprije pored, na kladionicama odavno prvoplasiranog talijanskog predstavnika Francesca Gabbanija, aktualnog pobjednika festivala u San Remu, kojemu se posljednjih dana opasno približio portugalski pjevač Salvador Sobral, a u stopu ih slijedi Bugarin Kristian Kostov. Hrvatski predstavnik u večerašnjoj završnici s 26 pjesama nastupa pod (ne)sretnim rednim brojem 13, piše Slobodna Dalmacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...