Predstavljanje pjevačkog zbora Rostrum uz HPGD Zoranić

U četvrtak 18. svibnja s početkom u 20 sati. u Koncertnoj dvorani braće Bersa, održat će se koncert švedskog zbora Röstrum i zadarskog domaćina HPGD Zoranić pod nazivom Večer zborske glazbe.

Zbor Röstrum je mješoviti zbor iz Göteborga (Švedska). Osnovan je 1986. i ima oko 40 članova. Tijekom svoje povijesti izvodio je razna djela autora klasične i folklorne te pop glazbe. Zbor je tijekom godina bio na mnogim turnejama i to u Belgiji, Francuskoj, Italiji, Češkoj, Nizozemskoj, Španjolskoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Njihov voditelj i dirigent od 1996. je Magnus Ekman.

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić djeluje od davne 1908. Tijekom svoje bogate povijesti, Zoranić je djelovao kroz različite vokalne i instrumentalne sastave, plesne te dramske grupe. U Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupio je nebrojno puta, a na svom repertoaru izvodi djela skladatelja kao što su Jakov Gotovac, Antun Dolički, Sergej Rahmanjinov, Krešimir Magdić, Marurice Duruflé i drugi. Njihov dirigent od prošle godine je Tomislav Košta.

Na koncertu Večer zborske glazbe očekuje nas upoznavanje sa švedskim zborom Röstrum uz prijateljsku potporu zadarskog domaćina HPGD Zoranić.

Ulaz na koncert je besplatan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...