Šibenik se povezao s Ninom i Biogradom; Planira se zajednička turistička promidžba i pristup EU

Potpisom gradonačelnika Željka Burića na Povelju o uspostavi prijateljstva i suradnje ‘6 hrvatskih kraljevskih gradova’ danas na tvrđavi Barone, Šibenik je postao član uglednog društva u kojem su od ranije Nin, Knin, Solin, Biograd na moru i Općina Tomislavgrad u susjednoj Bosni i Hercegovini, donosi Šibenik.in

dejom o hrvatskim kraljevima koji su stolovali ili okrunjeni u ovim gradovima, planira se  uspostaviti što intenzivniji prijateljski odnosi i sveobuhvatna suradnja, kroz učinkovitiju turističku promidžbu i zajedničke aplikacije prema fondovima Europske unije.

– I kroz ovu povelju vidi se koliko je hrvatski narod na ovim prostorima povezan, iako je Tomislavgrad u drugoj državi jednako smo povezani, jednostavno treba zanemariti Schengen i granice. Ovo je priča o nacionalnom nasljeđu i bogatoj povijesti naših gradova koja zanima naše goste i izvan sezone kupanja, sunca i mora. To naše naslijeđe moramo zajednički iskoristiti – rekao je prilikom potpisivanja Povelje gradonačelnik Šibenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...