Spasimo Jadran od plastike koja uzrokuje 80 posto onečišćenja, potpišimo peticiju Greenpeacea

Procjenjuje se da oko 8 milijuna tona plastike ulazi u naša mora diljem svijeta svake godine te da oko 80 posto onečišćenja svjetskih mora dolazi od plastike.

Mora i oceani se guše i više ne mogu izdržati! No, vlade to mogu zaustaviti! Ministri upravo izmjenjuju propise EU u vezi otpada.

Greenpeace Hrvatske poziva nas da putem peticije zatražimo od ministra zaštite okoliša da se bori protiv onečišćenja plastikom! Kako? Da se bori da u izmjeni zakona o otpadu EU bude omogućeno zemljama EU da ograniče i smanje glavne izvore plastičnog otpada i smeća te da poduzme hitne mjere u svrhu smanjenja količine plastike za jednokratnu upotrebu i potakne promjenu stava i ponašanja te inovacije!

Sve više proizvodimo plastiku za jednokratnu upotrebu, koja nam je većinom u potpunosti nepotrebna, a recikliranje nije dovoljno kao rješenje problema. Ova najezda plastike ubrzano pretvara naša mora u najveća odlagališta otpada na svijetu. Nemojte dopustiti da plastika uguši naša prekrasna mora, ubija morske životinje te dospijeva u hranidbeni lanac, a zadržava se u našem okolišu stotinama godina. U Sredozemnom moru plastični ostaci pronađeni su u malim ribama, morskim pticama, kornjačama te želucima ulješura. Pomozite nam da tome stanemo na kraj, poručuju.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...