Cestitka_Uskrs

Spasimo Jadran od plastike koja uzrokuje 80 posto onečišćenja, potpišimo peticiju Greenpeacea

Procjenjuje se da oko 8 milijuna tona plastike ulazi u naša mora diljem svijeta svake godine te da oko 80 posto onečišćenja svjetskih mora dolazi od plastike.

Mora i oceani se guše i više ne mogu izdržati! No, vlade to mogu zaustaviti! Ministri upravo izmjenjuju propise EU u vezi otpada.

Greenpeace Hrvatske poziva nas da putem peticije zatražimo od ministra zaštite okoliša da se bori protiv onečišćenja plastikom! Kako? Da se bori da u izmjeni zakona o otpadu EU bude omogućeno zemljama EU da ograniče i smanje glavne izvore plastičnog otpada i smeća te da poduzme hitne mjere u svrhu smanjenja količine plastike za jednokratnu upotrebu i potakne promjenu stava i ponašanja te inovacije!

Sve više proizvodimo plastiku za jednokratnu upotrebu, koja nam je većinom u potpunosti nepotrebna, a recikliranje nije dovoljno kao rješenje problema. Ova najezda plastike ubrzano pretvara naša mora u najveća odlagališta otpada na svijetu. Nemojte dopustiti da plastika uguši naša prekrasna mora, ubija morske životinje te dospijeva u hranidbeni lanac, a zadržava se u našem okolišu stotinama godina. U Sredozemnom moru plastični ostaci pronađeni su u malim ribama, morskim pticama, kornjačama te želucima ulješura. Pomozite nam da tome stanemo na kraj, poručuju.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...