Tomislav Bulić gradonačelnik je Benkovca, Pag u drugi krug, stigli konačni rezultati za Galovac!

Ukupno je 30,76% birača izabralo novog gradonačelnika Benkovca i njegovo je ime Tomislav Bulić iz redova HDZ-a. Iako je Bulić osvojio manje od 50% glasova birača (ukupno 49,15%) te ga je Frane Tokić slijedio s čak 46,87% glasova, zakonska odredba članka 94. Zakona o lokalnim izborima kaže da u slučaju samo dvojice kandidata za načelnika ili gradonačelnika te župana, pobjedu odnosi onaj s većim brojem glasova te se ne ide u drugi krug.

HDZ-ovom kandidatu ići će u prilog i 50,16% osvojenih mjesta u Gradskom vijeću, iako će za punu kontrolu nad njim morati sklopiti koaliciju ili suradnju s DSS-om ili SDSS-om. Lista Frane Tokića dobila je 30,67% glasova za Gradsko vijeće.

Pag s druge strane ide u drugi krug jer su Ante Fabijanić (MODES/Reformisti) i Igor Karavanić (HDZ) osvojili 28,45, odnosno 25,58 posto glasova birača.

Emil Ćurko gradonačelnik je Nina, Ivan Knez Biograda na Moru, Ante Župan Obrovca, a Branko Dukić Zadra.

U međuvremenu stigli su i rezultati glasovanja u Galovcu koji do 00:30 nije imao pobjednika izbora. Tamo u drugi krug idu dobro pozicionirani Marin Gulan te protukandidat Slavko Šare. Na izbore je izašlo 68,33% birača u Općini Galovac.

Sve rezultate provjerite ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...