Unaprjeđenje izbornog postupka: U Ninu se sutra provodi pilot projekt eIzvodi

Na nedjeljnim lokalnim izborima u 11 mjesta diljem Hrvatske provodit će se pilot projekt eIzvodi kojim će se provjeriti mogućnost unaprjeđenja sadašnjega izbornog postupka.

Birače koji pristupe glasovanju, službenici ureda državne uprave evidentirat će u sustav eIzvoda putem tablet računala, što ni na koji način neće utjecati na rad biračkih odbora, poručuju iz Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koji projekt provodi u suradnji sa Ministarstvom uprave.

Projekt će se provoditi na svim biračkim mjestima u gradovima Bakar, Hrvatska Kostajnica, Orahovica, Makarska, Mursko Središće, Nin, Senj, Skradin, Sveta Nedelja i u općini Čepin te na 11 mjesta u Zagrebu, konkretno u mjesnom odboru Prečko.

Birači će se prvo prijaviti na mjestu gdje će se u elektroničkom obliku voditi taj upis, ali će nakon toga morati sve to ponoviti u upisu u papirnatom obliku, pojašnjava potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin.

To je, ističe, projekt koji će pokazati je li takva, e-registracija brža, točnija i jednostavnija za građane kako bi se onda mogla predložiti zakonodavna rješenja u tom smjeru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...