jedinstveni projekt kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok

Više od 200 sudionika na drugom izdanju Gospodara otoka

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U subotu 20. svibnja 2017. godine održat će se drugo izdanje projekta ”Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil”, koji se sastoji od dvije discipline – natjecateljska utrka te rekreativno hodanje/šetnja. Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok. Organizaciju potpisuju Triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko. Partneri su Škola trčanja Zadar, LAG Mareta i brojne udruge iz mjesta Preko. Zaključno s četvrtkom prijavilo se više od 200 natjecatelja, otkrio je Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar.

– Izuzetno smo zadovoljni jer imamo dvostruko više sudionika u odnosu na prvo izdanje Gospodara otoka. S dobrim dojmovima koje će sudionici zasigurno odnijeti iz Preka, vjerujem da će se broj sudionika povećavati iz godine u godinu. Moram posebno pohvaliti Turističku zajednicu Općine Preko, kao i samu općinu na velikoj pomoći oko organizacije ovog natjecanja. Za sve prijavljene kandidate osiguran je besplatan prijevoz iz Zadra. Brod Barba Ive kreće s Branimirove obale u 8 sati, a povratak je previđen u 15 sati. Program ‘Gospodara otoka’, osim spomenutih disciplina, bit će popraćen brojnim popratnim sadržajima. Tako će od 9 sati ujutro u centru Preka biti otvoren Sajam otočnih proizvoda na kojem će se predstaviti desetak proizvođača i udruga iz otoka Ugljana i Pašmana. Održat će se natjecanje u karaokama, a posjetitelji će moći zaplesati uz udrugu TIM i školu Zumbe. Za zabavni dio programa bit će zaduženi Toto i kraljice.

– Program Gospodara otoka je sadržajan i vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe, od domaćih stanovnika do gostiju našeg otoka. Jedan od glavnih ciljeva je promocija glavne otočne atrakcije – tvrđave sv. Mihovila, za koju pripremamo projekt obnove i uređenja, rekao je direktor TZ Preko Ante Brižić.

Program Gospodara otoka:

07:30 Okupljanje i preuzimanje brojeva, brod Barba Ive, Branimirova obala
08:00 Polazak iz Zadra
09:00 Sajam otočnih proizvoda
09:30 Start utrke
10:00 Toto i kraljice
10:30 Zaplešimo uz Udrugu TIM
10:45 Natjecanje u karaokama
11:45 Toto i kraljice
12:00 Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana
12:30 Zumba za djecu i odrasle
13:00 Proglašenje pobjednika
13:30 Toto i kraljice
15:00 Povratak u Zadar

Detaljnije na facebook stranici Avantura otok.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar