Zadranin Josip Sušić hajdučka je uzdanica, a u budućnosti bi mogao s Butićem loptati za Internazionale i predstavljati boje Hrvatske ili BiH

Nakon Tina Sušića u Hajduku je novi Sušić. Sven Tino Sušić, sin čuvenog bosanskohercegovačkog nogometaša, ostao je u lijepom sjećanju Hajdukovim navijačima.

Nije dugo Poljud bio bez Sušića. U kadetskoj momčadi igra Josip Sušić, čiji je otac Raphael devedesetih godina nosio dres Orijenta, Istre, Zadra, Sarbrikena…

Zanimljivo da Tino i Josip nisu u srodstvu, ali imaju podosta poveznica. Tino je imao silnu želju zaigrati u Italiji, bilo je nekih kontakata i zanimanja, ali sve je ostalo na tome. Njegov prezimenjak, premda još uvijek nema osamnaest godina, sve je bliži Italiji, pišu Sportske.ba

Inter i Atalanta se propituju za nadarenog veznjaka Hajduka i potencijalnog reprezentativca Hrvatske. Već se uveliko radi na trasiranju puta s Poljuda ka Italiji. Nepoznanica je hoće li u Bergamo ili Milano.

Put do realizacije transfera koči jedna “sitnica”. Milijunska odšteta. Sušićevi papiri, možda danas ne vrijede, milijun, ili dva eura, ali za koju godinu Josipova cijena će znatno porasti i klub koji ga želi angažirati računa na takvu mogućnost.

I Hajduk se nada da će, napokon iz vlastite škole, prodajom zaraditi silne novce što Zdravko Mamić i Dinamo godinama rade pa tako često i lažno povisuju cijenu svojoj djeci. Istina, talentirani Sušić nije “fetivi” Splićanin, ali njegovim venama teče “bila” krv. Josip je iz Zadrovog nogometnog “inkubatora”. Na Poljud je došao s Vicom Baždarićem i Ivanom Nekićem kao najveći talenti Zadra.

Da nosi modri umjesto bilog dresa, Josip bi već sada bio standardni reprezentativac Hrvatske. No, on ne žali. Boli ga nepravda, ali i motivira.

– Meni je, od kako znam za sebe, Hajduk u krvi. Živim za dan kada ću zaigrati pred Torcidom. Ne opterećuju me priče i zanimanja klubova, menadžera, jer za to je zadužen moj tata. Ja treniram i igram najbolje što mogu i priželjkujem svoje prve pripreme s Hajdukom, svoju prvu utakmicu. Hajduk je svima nama svetinja, kaže Josip Sušić.

Josipov je otac Raphael također bio veznjak, igrač tipa Srečka Kataneca kojem nitko u mlađim danima nije davao šanse da će iz Kranja dalje od Olimpije, a Katanec je izgradio, skoro pa impresivnu karijeru. I Josip je dosta povukao od oca, samo što je moderniji, kreativniji tip veznjaka. U to se uvjerio i Ardian Kozniku, nekadašnji as Hajduka i ‘vatrenih’, koji je imao priliku gledati Josipa te je u superlativima govorio o Sušiću.

Za Josipa, osim menadžera, zanimali su se i još uvijek zanimaju bosanskohercegovački izbornici. Em, potencijal, em ‘domaće’ prezime. Nije isključeno, nastavi li HNS reprezentaciju u mlađim uzrastima praviti od igrača Dinama, da Sušić odjene bosanskohercegovački dres. Sejo Sušić, Safet, Sušić, Tino Sušić, Mateo Sušić. I svi vrsni igrači.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...