Česi umiru plivajući; Ministar ih savjetovao da obuzdaju svoj pustolovni duh

Češki ministar vanjskih poslova Lubomir Zaoralek pozvao je sunarodnjake da na odmoru budu pažljivi zbog rizika od terorističkih napada i da malo zauzdaju svoj pustolovni duh kako bi izbjegli tragedije.

Zaoralek je naglasio na Česi često precjenjuju svoju snagu u planinama ili na moru. Zbog toga ih, primjerice, desetak godišnje gine u Hrvatskoj, njihovoj najdražoj turističkoj destinaciji, prenosi agencija ČTK.

Upozorio je i one Čehe koji će na odmor u razne resorte u Egiptu, Tunisu ili Turskoj da moraju biti svjesni da mogu završiti u opasnoj zoni ako ih napuste.

“Nažalost, treba biti pažljiv i u nekim europskim zemljama koje su bile metom terorističkih napada”, kazao je Zaoralek.

Ministarstvo vanjskih poslova namjerava otvoriti konzularne agencije u popularnim odmaralištima u Hrvatskoj, Bugarskoj i Španjolskoj.

Također, u Hrvatskoj i Bugarskoj češki će policajci tijekom sezone pomagati domaćim policajcima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...