Čude se usprotivila odluci suda o mjesec dana pritvora koje je dobila kako ne bi ponovno ubila ili utjecala na svjedoke

Ivana  Čude (27),  osumnjičena  je  za teško ubojstvo svoje sestrične Sare Čirjak (14), te je ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, priopćio je karlovački ŽDO, ne navodeći imena osumnjičenice i žrtve. Nakon ispitivanja, na kojem se branila šutnjom, određen joj je pritvor od 30 dana, piše Večernji.

Priopćeno  je  i  da  se  Ivana Čude sumnjiči da je 20. lipnja oko 7 sati u obiteljskoj  kući  u  Maloj  Mili  kod Lovinca usmrtila maloljetnicu. S tom nakanom  je  oko  7  sati ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju kuće. Za sada  neutvrđenim oštrim predmetom, dva puta ju je ubola u prsni koš, teško je  ozlijedivši.  Nesretna maloljetnica je od zadobivenih ozljeda preminula.

Branila se šutnjom

Nije  priopćeno  što  je  motiv ubojstva te je li mu prethodio kakav sukob. Nakon  ispitivanja na tužiteljstvu Ivana Čude je dovedena pred suca istrage Županijskog  suda  u  Karlovcu, a tužiteljstvo je tražilo da je se pritvori zbog  mogućeg  utjecaja na svjedoke te izrazito teških okolnosti počinjenja djela.   Ovo posljednje odnosi se na činjenicu da je ubijena maloljetnica, a za ovakvo djelo zapriječena je kazna zatvora i do 40 godina.

Ispitana je kod Ivana Perkovića, dežurnog suca na Županijskom sudu u Karlovcu, gdje se branila šutnjom, odnosno nije se htjela izjašnjavati o sumnji u teško ubojstvo za koje ju sud tereti.

– Osumnjičena je samo rekla kako smatra da nema potrebe da je se zadrži u pritvoru, no sud je to odbacio i određen joj je pritvor od mjesec dana kako ne bi mogla utjecati na svjedoke, ali niti ponoviti kazneno djelo koje joj se stavlja na teret, rekao je sudac Perković.

Kako doznaje Večernji, oružje kojim je počinjeno ubojstvo policija još nije pronašla. Više pročitajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...