najbolje svjetske jedrilice u klasama Melges 20 i Melges 32

D-Marin u Zadar dovodi Melges regate Europske lige i Europskog prvenstva

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

D-Marin ove godine u Hrvatsku prvi puta dovodi atraktivne regate Europskog prvenstva i Europske lige u klasama Melges 20 i Melges 32. D-Marin Dalmacija domaćin je regate Europske lige u klasi Melges 20, koja će se održati od 9. do 11. lipnja u zadarskom akvatoriju. Među 32 prijavljena broda nalaze se natjecatelji iz Italije, Njemačke, Monaka, Švicarske, Rusije, Češke, Poljske, ali i Australije, Japana i Južnoafričke Republike.

„Organizacijom Melges regata D-Marin marine ušle su u klub najprestižnijih svjetskih destinacija za jedriličare i radi toga smo izuzetno ponosni. Dolazak regata Europske lige i Europskog prvenstva u čak dvije klase potvrda je kvalitete naše infrastrukture i usluga koje pružamo u marinama. Još jednom smo pokazali da Hrvatska ima veliki potencijal u nautičkom turizmu koji sve više prepoznaju organizatori istaknutih svjetskih natjecanja“, istaknuo je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin.

Nakon Europske lige, Melges regate nastavljaju se u Šibeniku, utrkama Europskog prvenstva u klasi Melges 20 od 12. do 15. srpnja te u klasi Melges 32 od 20. do 22. srpnja 2017. Domaćin ovih regata bit će marina D-Marin Mandalina, a utrke će se održavati u vodama oko Zlarina.

O kvaliteti Melges jedrilica i njihovoj popularnosti među ljubiteljima sportskog jedrenja najbolje govori gotovo 70 godina duga povijest, kao i stalno povećanje broja sudionika regata u ovoj međunarodnoj klasi. U svijetu jedrenja Melges je sinonim za vrhunski dizajn te korištenje novih tehnologija i materijala koji jedrenje čine izuzetnim iskustvom. Melges 20 je kompaktna i brza jedrilica, izrađena od najkvalitetnijih materijala. Melges 32 donosi najbolje od jedrenja one-design jedrilicama. Elegantan trup, jednostavan i čist dizajn palube te poseban raspored opreme jedrenje čine još jednostavnijim i kompetitivnijim. Dizajn oba modela potpisuje Reichel Pugh, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija za dizajn jedrilica.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar