Doguš grupa u Šibeniku stvara košarkaški klub s velikim apetitom; Može li Zadar u budućnosti konkurirati?

Nakon nikad zanimljivije košarkaške sezone, Cedevita je opravdala ulogu favorita i obranila je naslov prvaka Hrvatske. Cibona je opasno prijetila, imala je dvije meč lopte, ali kvaliteta je presudila.

No nije samo zanimljivo bilo u finalu. Cijela sezona bila je vrlo interesantna i premda nismo gledali možda TOP košarku, uživali smo u uzbudljivim i izjednačenim utakmica tijekom cijele godine. Tako je odluka Saveza da ABA ligaši moraju paralelno s Regionalnom ligom igrati i domaće prvenstvo bila pun pogodak.

Posebno zanimljivo bilo je u Šibeniku. Draženov grad nakon puno godina opet je disao košarkaški, a oba lokalna ligaša – GKK Šibenik i Jolly JBS – odigrali su odličnu sezonu, piše Index.

Građani su osvojili prvo mjesto u regularnom dijelu sezone i ispali u zanimljivom polufinalu od Cibone, a Jolly je uz treće mjesto u ligaškom dijelu prvenstva igrao i finale Kupa Krešimira Ćosića, čiji je završni turnir odigran upravo na Baldekinu.

Iako je sezona iza nas, i dalje se zanimljive stvari dešavaju u Šibeniku vezane uz ”basket”. Naime, odlučeno je da će se dogoditi fuzija između Šibenika i Jollyja, pa će tako na Baldekinu umjesto dvije solidne momčadi igrati jedna vrlo dobra.

Ta ideja u šibenskim košarkaškim krugovima pojavila se prije nekoliko godina, ali zbog otpora Funcuta koji nisu željeli ući u ”deal” s vlasnikom Jollyja Josipom Stojanovićem, ta priča nikako nije zaživjela. Sve do ovog proljeća.

Nakon sastanka Funcuta s predstavnicima GKK Šibenik te Basharom Egemenom, predstavnikom turske Dogus Grupe, već nekoliko godina glavnog sponzora Građana, dogovor o fuziji je pao.
Jolly JBS se gasi kao samostalan klub, a Stojanović postaje jedan od jačih sponzora jedinstvenog kluba koji bi se zvao Šibenik. Sva klupska obilježja, dresovi i šalovi, ostaju isti, u tradicionalnim šibenskim narančastim ili crnim bojama. Jedini trag Jollyja na tim dresovima bio bi znak Mercedesa, automobilske kompanije čiji je Stojanović ovlašteni zastupnik.

Također, Stojanović čak ni ne traži za sebe mjesto u novoj Upravi kluba, a nju bi trebalo činiti pet članova. Trojica članova bila bi iz redova Dogus Grupe, jednog predstavnika imali bi Funcuti, dok je posljednje, peto mjesto rezervirano za predstavnika sponzora, vjerojatno iz Grada.

Funcuti su vjerojatno pristali na suradnju i kad su vidjeli konačnu brojku klupskog budžeta koju im je na ploči napisao Bashar Egemen. Ona iznosi između 7 i 8 milijuna kuna. To je ozbiljan novac koji jamči da Šibenik može ravnopravno s Cibonom igrati barem za drugo mjesto, ako je već Cedevita na vrhu svijet za sebe.

Taj plan mogao bi postati stvarnost već ovog tjedna ako potpis na ugovor o trogodišnjoj suradnji stave trojica partnera u ovoj priči: Grad Šibenik, Dogus Grupa i Jolly.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...