Na Općinskom sudu u Zadru ponavlja se suđenje Stipi Petrini za tučnjavu iz 2002. godine

Na Općinskom sudu u Zadru započelo je ponovljeno suđenje Stipi Petrini za slučaj “nunčake” iz 2002. godine, piše net.hr. Tada je, naime, ispred kafića “Maz” u Primoštenu došlo do fizičkog obračuna između Petrine i sumještanina Jerka Radića, a pri čemu je, navodno, Petrina tukao Radića nunčakama.

Petrina je u sudskom postupku na Općinskom sudu u Šibeniku osuđen na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca, zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, odnosno fizičkog obračuna s braćom Radić u Primoštenu. Tvrdio je tada da je riječ o političkom progonu, jer nije bio saslušan, niti se mogao očitovati o krivnji, da nunčake kojima je navodno nanio ozljedu susjedu ne postoje i da nisu nikad nađene, da se samo branio od napada.

Prije tri godine je od Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu dobio zadovoljštinu za spomenuti sudski proces. Europski sud, pod predsjedanjem Isabelle Berro-Lefevre, je 13. veljače 2014. presudio da su mu u tom slučaju povrijeđena procesna prava. Dosudio mu je 7300 eura odštete koju mu je morala isplatiti Republika Hrvatska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...