OŠ Vladimira Nazora iz Neviđana

Prvašići s Pašmana snimili film o Snjeguljici!

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Kada stigne vijest da su učenici OŠ Vladimira Nazora iz Neviđana osvojili neku nagradu na nacionalnom natječaju, to zapravo i nije vijest jer stalno ih osvajaju, ili su najbolji ili među najboljima, pišu Naši školji.

Ovih dana iz pašmanske je škole ipak stigla vijest koja je drukčija od svih prijašnjih: učenici prvog razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Medić snimili su film! Šesnaestominutni igrani film „Snjeguljica i sedam patuljaka“, prema bajci braće Grimm, koja im je ove godine bila obvezna lektira.

– Dugo sam razmišljala o tome, ali, eto, ideja se realizirala s ovom generacijom, i to nakon obrade lektire. Prvaša ima samo devet pa su neki morali odglumiti i nekoliko uloga, ali njima to nije bio problem. Imali smo malu audiciju na kojoj su se okušali u različitim likovima, a onda smo se dogovorili tko bi bio najbolji za koju ulogu, prepričava učiteljica Medić, kojoj su velika „tehnička“ i moralna podrška bili roditelji djece.

Drugi korak bio je roditeljski sastanak na kojemu su dogovorili kostime i rekvizite, a nabavljali su ih sa svih strana…

– Neki su bili iznajmljeni, neki posuđeni, haljina za Snjeguljicu se šivala, kostim za princa stigao je iz Rijeke… Roditelji su se stvarno potrudili i ovim putem želim im se još jednom zahvaliti! Snimali smo mojim mobitelom, puna tri mjeseca, kako smo stigli, u razredu, vani, u školskom dvorištu… Djeca su bila oduševljena idejom i jedva su čekali dane snimanja, a meni kao učiteljici najviše se svidjelo to što nisu učili tekst napamet. Ja sam im pročitala dio teksta, a oni su sami smišljali način na koji će to reći ili odglumiti. I tu su pokazali veliku slobodu i kreativnost koju ustvari imaju samo djeca i oni rijetki odrasli koju uspiju sačuvati dijete u sebi, dodaje učiteljica Ivana Medić, koja je dosad, s prijašnjim generacijama, osvajala mnoge nagrade na kreativnim natječajima, a prošle godine s četvrtašima je na nagradnom natječaju nacionalnog projekta “Djeca medija” osvojila drugo mjesto za video-uradak „Bila jednom sretna djevojčica“.

Potkraj svibnja, tri dana prije Dana škole, film su pretpremijerno prikazali roditeljima, a na Danu škole premijerno nastavnicima i ostalim učenicima.

– Roditelji su bili ponosni i oduševljeni, a prvaši se nisu mogli načuditi njihovoj reakciji. Neki su roditelji plakali od smijeha, a jedna je mama predložila da dogodine snimimo mini-seriju!!!, kaže učiteljica Medić.

Glumci i redatelji bili su Bruna Bačić, Ive Bobić, Fani Čiklić, Vito Dešpoja, Antonija Dujmović, Samuel Kraljić, Paulo Kulonja, Damir Radić i Lovre Ugrinić, uz „malu“ pomoć učiteljice Ivane Medić, a film se od ovoga tjedna može pogledati na mrežnoj stranici OŠ Vladimira Nazora te na YouTubeu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar