Sportsko- adrenalinski vikend u Pakoštanima: Gordan Petković slavio u kros triatlonu, Željki Šaban Miličić pobjeda u ženskoj konkurenciji

Ovog vikenda održan je drugi po redu Pine Beach X Weekend u Pine Beach Pakoštane eko resortu, a poseban fokus bio je na državnom prvenstvu u kros triatlonu koje se održalo u sklopu ovogodišnjeg sportskog vikenda. Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Gordan Petković iz Triatlon kluba Petar Zrinski s 47 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Vinka Vrebca, dok je u ženskoj konkurenciji uvjerljivo slavila Željka Šaban Miličić (TK Swibir) s čak 3:05 minuta prednosti ispred drugoplasirane Dunje Gorup.

Osim u kros triatlonu svi posjetitelji mogli su se natjecati i u aquatlonu, kombinaciji plivanja i trčanja i plivačkom maratonu. U plivačkom maratonu natjecatelji su se mogli okušati u utrci na 4000 metara ili u onom malom od 1000 metara, a za djecu svih uzrasta bile su osmišljene posebne plivačke kategorije. Pobjeda u plivačkom maratonu pripala je Antoniji Buličić s vremenom od 39:35 u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj konkurenciji slavio Dujo Milan, koji je plivačku dionicu dugu četiri kilometra isplivao za 37 minuta i 35 sekundi.

Pine Beach X Weekend ove godine privukao je ovim sportskim spektaklom još više sportaša i znatiželjnika nego prethodni, a dolaskom inozemnih i domaćih turista uspješno je otvorena nova turistička sezona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...