Uklanjaju se sve plutače za privez plovila, sidreni lanci i betonski blokovi na akvatoriju uređenih plaža

Općina Vir i komunalno poduzeće „Vir održavanje“ od prošlog tjedna uz pomoć profesionalnih ronioca uklanjaju plutače ili bove za privez plovila, sidrene lance i betonske sidrene blokove sa pomorskog dobra, odnosno cijelog akvatorija uređenih plaža na sjeveroistočnoj i jugozapadnoj strani otoka Vira. Ovime je napokon odzvonilo svim bovama i brodicama ili gumenjacima koji su posljednjih godina predstavljali opasnost i smetnju kupačima jer su bili usidreni u neposrednoj blizini plaža.

Prema Rješenju Lučke kapetanije Zadar od 17. svibnja 2017. godine i inspektora sigurnosti plovidbe Nedjeljka Sjauša koji je u pratnji voditelja komunalnih poslova Općine Vir Davora Buškulića izvršio inspekcijski pregled pomorskog dobra, Općina Vir će kao nadležna jedinica lokalne samouprave radi zaštite plaža ukloniti sve postavljenje plutače, i to na plažama Biskupljača, Kozjak, Lučica, Luka, Luka-Miljkovica, Miljkovica, Marina-Lučica, Miljkovica-Prezida, Prezida, Radovanjica, Sapavac, Sita, Slatina, Žitna i Jadro.
Nakon što se uklone sve plutače za privez plovila, plaže će se zaštiti vidljivim ogradama s morske strane kako bi se zabranio pristup svim plovilima na akvatorij uređenih plaža.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...