Virsko komunalno poduzeće bogatije za pet novih vozila i dvije čistilice ukupne vrijednosti 10,5 milijuna kuna

Od danas su komunalno poduzeće „Čisti otok“ i Općina Vir bogatiji za pet posebnih vozila i dvije čistilice ukupne vrijednosti 10,5 milijuna kuna! Svečanost primopredaje ovih skupocjenih vozila nakon okončanja javne nabave i prezentacijskog showa u svibnju, održana je na virskoj rivi u prisustvu načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića, direktora „Čistog otoka“ Željana Kalca , djelatnika „Čistog otoka“ i predstavnika drugih komunalnih poduzeća iz općinskog sustava te svih direktora i predstavnika poslovnih partnera „Čistog otoka“. Riječ je o najznačajnijoj komunalnoj investiciji Općine Vir i „Čistog otoka“ koja će razinu usluge podignuti na daleko veći nivo od dosadašnjeg.

„Prije mjesec dana na prezentacijskom programu upoznali smo virsku javnost s našom novom i osuvremenjenom opremom, kao i novim vozilima kojima ćemo komunalne usluge na otoku Viru podignuti na najviši mogući standard. To je dio kontinuiranog razvoja naše komunalne tvrtke, a ovaj novi i skupocjeni vozni park prvi je korak te razvojne etape koji se nastavlja realizacijom velikog projekta izgradnje reciklažnog dvorišta i servisnog centra na otoku Viru te projektom čipiranja svih kanti za otpad koje su u ranijem periodu evidentirane i numerirane te dodijeljene stanovništvu“, kazao je direktor Kalac.

Da je riječ o iznimnoj komunalnoj investiciji koja će građanima Vira u konačnici donijeti kvalitetniju i sveobuhvatniju uslugu potvrdio je i Marko Jukić, direktor sesvetskog „Gradatina“, najveće tvrtke u Hrvatskoj i regiji za nabavu specijalnih vozila, strojeva, nadogradnje i proizvoda na polju zbrinjavanja kućnog i industrijskog otpada, biootpada te papira ili plastike.

„Za veličinu prostora koji pokriva tvrtka Čisti otok ovo je zaista velika narudžba vozila i opreme. U ovom trenutku na cijelom Jadranu nema značajnije investicije, pa čak i na području cijele Hrvatske. No, treba reći kako je prije svega riječ o dobro osmišljenoj nabavi koja pokriva sve potrebe za područje Vira“, istaknuo je direktor Jukić. Tako je sada vozni park „Čistog otoka“ upotpunjen s tri specijalna vozila za prikupljanje komunalnog otpada, jedno od 16 i dva od 10 kubika, kamionom od 18 tona s kranom za sakupljanje granja, namještaja i drugih većih predmeta, potom jednim auto-podizačem za dizanje kontejnera od sedam kubika te sa dvije veće čistilice od četiri kubika.

Čisti otok je primjer uspješnosti poslovanja i razvoja

Procjenu vrijednosti i učinkovitosti komunalnog poduzeća „Čisti otok“ najbolje je ilustrirati činjenicama iz njegove 15-godišnje povijesti: prvi korak novoosnovanog poduzeća u srpnju 2002. godine bio je podmirenje dugova prema radnicima propalog „Virkoma“ od kojih su neki bili prvi zaposlenici novog komunalnog poduzeća Općine Vir. Pet godina kasnije „Čisti otok“ je tvrtka s 14 djelatnika koju je Ministarstvo financija, koje vrednuje kulturu poslovnog ponašanja, rangiralo među najbolje u Hrvatskoj. 2013. godine tvrtka broji 26 stalno zaposlenih osoba i gotovo dvostruko veći broj radnika u sezoni te vozni park s ukupno 10 vozila. S današnjom primopredajom, „Čisti otok“ ima ukupno 20 vozila u sastavu voznog parka i opreme te 48 zaposlenika koji pod geslom „Čisto je lipo“ održavaju komunalnu čistoću na površini cijelog otoka Vira.
KAPOVIĆU I KALCU NA PIĆU SE PRIDRUŽILI IVICA VRKIĆ I JOSO GRŽETA

Plažni bar „Na Mulu“ postaje sve popularnije mjesto susreta i druženja, pa smo tako nakon svečanosti preuzimanja novih vozila za komunalno poduzeće „Čisti otok“ zabilježili još jedan moment za povijest: načelniku Kristijanu Kapoviću, direktoru Željanu Kalcu i drugim direktorima tvrtki koje posluju s virskim poduzećem, na piću se pridružio gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, a malo potom i nekadašnji prvi čovjek Vira – Joso Gržeta. Virski kralj, kako su mu nekad tepali Virani i virski susjedi, sjeo je do prvog čovjeka Osijeka koji je početkom 1980-ih postao virski vikendaš, a onda je za sobom povukao cijelu osječku akademsku elitu koja je udarila temelje nadaleko poznatog Osječkog naselja na Viru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...