Jučer započela međunarodna smotra folklora “Dobropoljana 2017”

Povorkom jedanaest kulturno-umjetničkih društava s otoka Ugljana i Pašmana te gostiju iz ostalih dijelova Hrvatske, BiH i Rumunjske, u subotu, 8. srpnja započela je 16. međunarodna Smotra folklora Dobropoljana 2017, pišu Naši školji.

U pozdravnom govoru načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić zaželio je dobrodošlicu sudionicima i gostima otoka Pašmana koji tradicionalno u velikom broju posjećuju otočnu smotru narodnoga blaga te zaželio organizatorima i domaćinima, KUD-u Bokolje, uspješan rad u očuvanju tradicijske baštine kao sastavnog dijela hrvatske kulture.

Na pozornici u središtu mjesta prigodnim programom predstavili su se potom KUD-ovi Bokolje iz Dobropoljane, Kukljica, Lipa – Lipovljani, Široka kula, Kokotic Temišvar, Rumunjska, Ždrelac, Glavice – Sinj, Điran – Ugljan, Luke – Čapljina, Kunjka – Tkon i Ženska klapa Zikva iz Pašmana.

KUD Bokolje, organizator i domaćin smotre, djeluje od 1994. godine, dosad je gostovao u svim hrvatskim županijama te na svim značajnijim smotrama, od Metkovića, Vinkovačkih jeseni, Đakovačkih vezova, Brodskog kola te u inozemstvu. U želji da sačuva kulturnu baštinu zadarskih otoka, KUD Bokolje 20. srpnja 2002. godine organizirao je prvu smotru otočnog folklora koja je po procjeni etnologa i muzikologa ocijenjena vrlo uspješnom.

Pokrovitelji Međunarodne smotre folklora u Dobropoljani su Općina Pašman, Zadarska županija i TZO Pašman. Program je vodila novinarka Branka Pelicarić iz Biograda.

Fotografije provjerite na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...