Gori u blizini paške solane, u pomoć poslan airtractor

Tri Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, u ponedjeljak, 31. srpnja 2017. u popodnevnim satima upućena su na gašenje požara kod Crvenog jezera u Imotskom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Također, u isto vrijeme zaprimljena je i dojava o izbijanju požara u blizini solane na otoku Pagu te je na ovo požarište upućen Airtractor AT-802..

Tijekom dana zračne snage sudjelovale su sa tri Airtractora AT-802 u gašenju požara na lokaciji Dazlina kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, a pri povrtaku u matičnu bazu Zemunuik uočili su požar kod Biograda na moru koji se tek počeo razvijati i zahvaljujući brzoj reakciji zračnih snaga požar je brzo ugašen.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 139 požara (51 u Šibensko-kninskoj, 46 u Splitsko-dalmatinskoj, 32 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1100 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35 800 tona vode te je prevezeno 211  vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...