I danas se nastavlja nešto svježije vrijeme, a Jadran očekuje jak sjeverozapadnjak i bura!

Mnogima ugodna i podnošljiva temperatura očekuje se i danas. No, nekima bi mogao zasmetati poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti, a na Jadranu i jak sjeverozapadnjak i bura. Stabilnije i toplije bit će od utorka, a u drugom dijelu idućeg tjedna ponovno vruće, nekima vjerojatno i neugodno sparno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u nedjelju u početku većinom sunčano, a zatim razvoj oblaka i mjestimice pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a najviša temperatura od 25 do 27 °C.

U središnoj Hrvatskoj slično kao i na istoku. Od sredine dana više oblaka i ponegdje pljuskovi. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, uz najnižu temperaturu od 14 do 16 °C, te najvišu oko 26 °C.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu prijepodne barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Od sredine dana više oblaka i mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u gorskim predjelima, te u unutrašnjosti Istre i na riječkom području. Na moru će zapuhati većinom umjeren sjeverozapadnjak, a prema kraju dana jačat će bura, u gorju sjeveroistočnjak.

Na srednjem Jadranu puhat će umjeren, poslijepodne i jak sjeverozapadnjak, a navečer bura. Prijepodne će prevladavati sunčano, a u drugom dijelu dana pljuskovi i grmljavina, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije gdje mogu biti izraženiji. Najviša temperatura od 27 do 31 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske. Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a poslijepodne je moguć i lokalni pljusak. Vjetar slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni, na otvorenom moru i jak. Krajem dana bura.

U ponedjeljak se u unutrašnjosti još očekuje kratkotrajna mjestimična kiša ili poneki pljusak, a od utorkaće biti stabilnije i većinom sunčano. Jutarnja temperatura bez veće promjene, a dnevna u porastu, pa će u drugom dijelu idućeg tjedna biti i vruće.

Na Jadranu će idući tjedan prevladavati sunčano. U ponedjeljak će puhati umjerena i jaka bura, sjeverac i sjeverozapadnjak, a zatim slab do umjeren vjetar. Temperatura zraka u porasti, pa će osobito od srijede biti većinom vruće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...