MUP: “Policajci nisu krivi što se mladić na Ultri ugušio vrećicom s marihuanom”

Stručni tim Ravnateljstva policije nije pronašao greške u postupanju policajaca koji su privodili 24-godišnjeg Splićanina Tonka Vilibića. Zadnje večeri Ultre, trčali su za njim, uhvatili ga, a onda je mladiću pozlilo. Put do splitske bolnice nije preživio. Dovezli su ga mrtvog.

Kao i u svim sličnim slučajevima odmah je pokrenut postupak utvrđivanja opravdanosti postupanja, donosi Index.

Da nije nađeno ništa sporno, potvrdio nam je glavni ravnatelj policije Marko Srdarević.

“Policajci su postupili profesionalno. Stajali su kraj trgovine i opservirali. Primijetili su dva mladića koji su se okrenuli kada su ih spazili. Krenuli su za njima. Oni su se dali u bijeg i razdvojili. Kod prvog mladića nije pronađeno ništa, a drugi je bježao i pao sa zidića na pločnik. Vezali su ga i podigli, a onda je malaksao i poplavio. Jedan policajac mu je pokušao pomoći, drugi je zvao Hitnu pomoć”, kazao nam je Srdarević.

“Policajci nisu znali zašto mladići bježe. Stvarno su pokušali pomoći. Potreseni su događajem i vrlo im je teško”, kazao nam je glavni ravnatelj policije.

Policija će o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo, koje može zatražiti dodatne provjere.

Obdukcija je pokazala da se Vilibić ugušio jer mu je u dušniku zapeo paketić sa 6 grama marihuane. Ogrebotine na koljenima i laktovima zadobio je tijekom pada sa zidića i vezivanja, kazao nam je glavni ravnatelj policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...