u ponedjeljak je pušten na kućnu njegu

Pucali mu u usta; Policija i dalje traži mladiće koji su ranili 19-godišnjeg Vedrana u Novalji

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Bolje je, nasreću, zasad se dobro oporavlja, kratko nam je kazao Zdenko Pongrac, otac Vedrana Pongraca (19), kojeg su u subotu ujutro na Pagu upucala dvojica prijatelja, piše 24.sata.

Kako doznajemo, policija intenzivno traga za dvojicom mladića iz Zagreba, Stjepanom J. (25) i Denisom V. (20). Vjeruju da mogu rasvijetliti što se točno dogodilo te tko je i zašto ranio Vedrana. Pongracu su, kaže naš izvor, mladići pucali u usta. Doznajemo da je u bolnicu primljen s prostrijelnom ranom na desnom obrazu. Iako su prve informacije govorile da je teško ranjen, ozljede su kasnije okvalificirane kao lakše. Njegov otac nije imao više informacija o samom događaju.

– Nitko nam nije ni javio da je ranjen, ni policija ni osoblje bolnice. Doznali smo tek navečer, i to od obiteljskog prijatelja, i odmah otišli u Zadar da bismo ga vidjeli. Posjetili smo ga sljedećeg jutra i kratko s njim razgovarali. Bio je sav natečen, ali je mogao normalno komunicirati – kazao nam je Zdenko, koji je od vijesti o ranjavanju na sto muka.

Tvrdi da im policija ne daje nikakve informacije, no to je zbog toga, kaže Zdenko, jer još traže počinitelja pa ni na koji način ne žele ugroziti istragu pokušaja ubojstva.

– Tamo je boravio tek oko tjedan dana. Prije desetak dana otišao je za poslom u Novalju. Trebao je raditi sezonski kao pomoćni konobar u jednom hostelu. Javio nam se kad je stigao i rekao da je počeo raditi te da je sve super. Posljednji put smo se čuli dan prije ranjavanja – kaže Zdenko. Tvrdi da mu sin nije rekao gdje je odsjeo niti gdje je počeo raditi. Ne poznaje ni dvojicu Vedranovih prijatelja koje traži policija.

O samom događaju, kao i motivima, zna se vrlo malo. Trojica mladića navodno su stanovala zajedno u istom apartmanu. U jednom trenutku mladići su se posvađali, a potom i potukli, o čemu svjedoči, kako doznajemo, potpuno ispreturan apartman. Jedan od dvojice mladića, sumnja policija, odlučio je riješiti sve vatrenim oružjem.

Ranjenog mladića vozilo Hitne pomoći prevezlo je u Opću bolnicu Zadar. Smjestili su ga na Odjelu otorinolaringologije, gdje su ga cijelo vrijeme čuvali policajci. Već u ponedjeljak stanje mu se dovoljno popravilo te su ga liječnici otpustili na kućnu njegu.

Vedranov otac potvrdio nam je da je njegov sin bio navijač Dinama i pripadnik skupine BBB. Rekao je i da je Vedran završio školovanje za pomoćnoga kuhara te da je, po završetku škole, pokušavao pronaći posao.

Sve okolnosti trebale bi biti poznate tek nakon što završi kriminalističko istraživanje, odnosno akcija traganja za počiniteljima. U slučaj je uključena i zagrebačka policija s obzirom na to da su sva trojica mladića s područja grada Zagreba.

Vedrana Pongraca primili su u zadarskoj bolnici s prostrijelnom ranom desnog obraza. U ponedjeljak je pušten na kućnu njegu.

Ostavi komentar koristeći Facebook