5 načina kako skinuti lak za nokte kad nemaš acetona

Bočica acetona je prazna, a grozni, napola oguljeni lak ti je na noktima baš kad moraš van? Ruke, naravno, ne možeš cijeli dan (ili večer) držati u džepovima, zato bolje posegni za ovim trikovima.
Koliko puta si se našla u situaciji da želiš skinuti lak za nokte, a upravo si ostala bez acetona? Ta situacija je svakako na listi jedne od najgorih, pogotovo ako ideš na date, sastanak, razgovor za posao, usmeni ispit… Ti biraj. No u svijetu DIY čudotvorina tako postoje i načini kako da ukloniš lak za nokte, čak ako nemaš više ni kapljicu odstranjivača.

1. Tamni lak za nokte
Nanesi sloj tamnoga laka za nokte preko postojećeg laka i odmah ga skini vaticom. Ponovljaj postupak dok ne skineš ostatak laka.

2. Pasta za zube Nanesi bijelu pastu za zube na svaki nokat i trljaj četkicom. Pasta će postepeno dizati slojeve boje s nokta.

3. Sprej za kosu Pošpricaj nokat lakom za kosu i što prije probaj skinuti s vaticom. Postupak napravi što brže jer lak za kosu može uzrokovati i guljenje noktiju.

4. Parfem Navlaži vaticu s malo parfema i skidaj lak za nokte baš kako to radiš s acetonom. Nastaviš li s laganim trljanjem, lak će se postepeno skidati.

5. Miks limunova soka i octa Ovaj miks je prirodan odstranjivač laka za nokte. Pomiješaj žlicu limunova soka i bijeloga octa i dobro promiješaj. Nokte zatim namači u mlakoj vodi 10 minuta, a zatim natopljenom vaticom trljaj nokat dok ne odstranite lak, piše miss7.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...