Ako šleper blokira ulicu ne zove se policija, ne zove se pauk.. a što sad?

U Ulici kneza Novaka Krbavskog neučestali problem, barem prema onome što smo uspjeli razaznati iz poziva prema PU zadarskoj i komunalnoj tvrtki Obala i lučice. Naime, kako nam javlja čitatelj, vlasnik šlepera svoju pokretninu redovito, danonoćno, parkira posred dvosmjerne ulice ispred svoje kuće. Promet je, naravno, ugrožen i usporen, susjedi si čupaju kosu s glave, a kamiondžija odgovara: “Ja to mogu, to je moje pravo!”

No je li uistinu to njegovo pravo, pokušali smo isprva doznati u PU zadarskoj.

– Ne, naravno da to nije njegovo pravo. Prometnica nije ničiji privatni posjed. Takve barikade na ulici, pogotovo prometnici te važnosti, ne smiju postojati. Policijski službenici za sada nisu vidjeli taj problem, ali znate, s obzirom na ljetne mjesece i porast kriminala, naplaćivanje kazni za nepropisno parkiranje i nije toliki prioritet. Naravno, ako se nepropisno parkirani automobil uoči, kazna će se naplatiti, kazala nam je Nikolina Bačić iz PU zadarske.

No može li PU zadarska takvu blokadu pomaknuti?

Na žalost ne, to bi bio zadatak komunalne tvrtke Obala i lučice, zaključila je.

U pozivu pauk službi komunalaca Obala i lučice doznajemo sljedeće informacije.

– Mi šleper ne možemo pomaknuti, ali možemo staviti lisice na njega. No, to ne možemo sami, nama nalog treba dati prometno redarstvo Grada Zadra i tek onda izlazimo na teren, rekli su nam iz pauk službe.

Dakle ako naiđete na situaciju sa slika koje dostavljamo u nastavku, prvo morate zvati brojeve dostupne ovdje da bi se problem prebacio na pleća pauka. Birokracija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...