Cestitka_Uskrs

Gore i otoci; Na požarište na Ugljanu poslan kanader i airtractor

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika danas, u ponedjeljak, 21. kolovoza 2017., u kasnim popodnevnim satima upućene su na najnovije požarište na otoku Ugljanu gdje su angažirani jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802.

Zračne snage i dalje djeluju na velikim požarištima kod Kistanja i Pristega gdje ulažu i maksimalne napore kako bi do mraka primirile stanje na požarištima.

Istovremeno na požarištu kod Kistanja djeluju i dva helikoptera Mi-8 MTV.

Uz zračne snage na terenu se cijeli dan nalaze i oko 100 pripadnika Hrvatske kopnene vojske OS RH.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 252 požara (87 u Šibensko-kninskoj, 79 Splitsko-dalmatinskoj, 69 u Zadarskoj,11 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2100 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 60 700 tona vode te je prevezeno 276 vatrogasca i pripadnika OS RH.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...