Ilegalni kamperi ljetuju u uvali Dražanica; “Nemamo gdje parkirati kad vozimo djecu na tenis, turisti se ovdje tuširaju, ručaju..”

Ilegalno kampiranje postalo je ustaljena praksa, kako na parkiralištu ispred Opće bolnice, Punti Bajlo, onom ispred Supernove, ali i parkiralištu u uvali Dražanica, predviđenom za korisnike teniskih terena. Na problem koji je cijelo ljeto prošao neopaženo, ukazala nam je Zadranka koja svakodnevno vozi sina na trening, a koja kaže da se javna površina koristi kao besplatan parking za turističke autobuse i kampere.

Tamo su cijelo ljeto parkirana po dva-tri autobusa i najmanje 10-15 auta stranih registracija koji tu dolaze sa uredno nacrtanim mapama gdje se nalazi besplatan cjelodnevni parking. Svaki dan se od 7-19 sati djeci ograničava prostor, a mi roditelji parkiramo po cesti ili na parceli obližnjeg restorana. Eto, ova slika od jutros govori sve; kamper iz Njemačke je tu već treći dan, uredno su se tu smjestila tri Nijemca, tuširaju se iz nekih bačvi, razapeli su stol i ručaju, a prljavu vodu od suđa rasipaju po putu pa neka smrdi, kaže čitateljica dodajući kako se nitko od lokalaca tu ne parkira jer shvaćaju da je to prostor namijenjen korisnicima teniskog centra.

Naši kulturni gosti nam se rugaju i na našu zamolbu da uklone vozilo jer ograničavaju prolaz djeci i roditeljima kažu da imaju na to pravo i da su na javnoj gradskoj površini. To je istina, ali svi ti strani autobusi su naplatili parking autobusa kroz kartu putnicima pa je to zarada koja ostaje vozačima, a na štetu našeg grada i naše djece. Bismo li mi mogli ovako kod njih?, upitala se.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...