Kanader upućen na Velebit, i dalje se gasi na Biokovu

Canadair CL-415  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika  danas, u srijedu, 30. kolovoza 2017., upućen je na požarište iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu, javlja MORH.

Na požarištu Jablanac-Visibaba zračne snage bile su angažirane ukupno šest dana u gašenju požara pri čemu su izbacile oko 200 vodenih bombi i ostvarile oko 50 sati naleta na požarištu.

Pored požarišta na Velebitu zračne snage sudjeluju i u gašenju požara na Biokovu sa jednim Canadairom CL-415, jednim Airtractorom AT-802 te jednim helikopterom Mi-8MTV koji prevozi vatrogasce i spremnike vode do požarišta.

Trenutno je na terenu angažirano 24 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH na području Crvene zemlje kod Knina.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 293 požara (98 u Šibensko-kninskoj, 92 Splitsko-dalmatinskoj, 75 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 12 u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2600 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 74 000 tona vode te je prevezen 441 vatrogasac i pripadnik OS RH kao i 184 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...