u subotu vas očekuje 37. raspivano bibinje

Klapski tjedan u Bibinjama; Večeras koncert klape Kaše iz Dubrovnika

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U susret 37. izdanju najpoznatijeg i najstarijeg susreta klapa zadarske županije u Bibinjama, večeras koncertom klape Kaše iz Dubrovnika započinje klapski tjedan.

Klapa koja je u lipnju ove godine proslavila 10 godina kontinuiranog rada, u prvom desetljeću osvojila je na desetke nagrada, od kojih se posebno izdvaja trijumf u Omišu kada su 2012. godine na 46. Festivalu Klapa postali apsolutni pobjednici,  zasluženo su osvojili prvu nagradu žirija i publike, u konkurenciji muških klapa.

Klapa je svoje ime dobila po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke u Dubrovniku, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Članovi klape tada su isključivo studenti tako da klapa vrlo brzo dolazi pod okrilje Sveučilišta u Dubrovniku. Iako relativno mlada, klapa Kaše nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva, gdje redovito osvaja odličja od kojih je dovoljno istaknuti  dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu, 2012. i 2014. godine. Osim nastupa na brojnim festivalima, klapa je krenula sa  svojim koncertnim programom „Tragom Republike“,  u kojemu je reanimirala i okupila 16  izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć  ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazuju glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti. Klapa Kaše je tijekom 2013.godine objavila prvi nosač zvuka “Rego”, a već 2014. godine i  drugi album “Tragom Republike”.

Budite i Vi večeras dio klapskog tjedna, dođite u raspivano Bibinje. Koncert počinje u 21 sat, u prekrasnom ambijentu bibinjskog starog sela, ispred crkve sv. Roka. Ulaz je besplatan.

Dodajmo ovome, kako nas u srijedu očekuje koncert Klape Garofuli, dok nas u subotu očekuje 37. susret klapa Raspivano Bibinje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar